El tripartit de govern aprova el pressupost de l’Ajuntament de Vilanova de 2021

0
390

El ple de l’Ajuntament va aprovar dilluns el pressupost municipal per al 2021, que ascendeix a gairebé 88 milions d’euros, amb els vots a favor del tripartit de govern (ERC-JxCAT-CUP) i el vot contrari de tota l’oposició (PSC, Ciutadans i Som VNG).

La regidora d’Hisenda, Conxi Martínez va dir que “és un pressupost expansiu, en el qual prioritzem la sortida de la crisi”, destacant-hi  les partides en acció social, atenció a la gent gran i dependència i habitatge, així com el suport als sectors econòmics i la millora de l’espai públic. També va recordar que “definirem el Pla de Reactivació Econòmica i Social”.

Enver Aznar (Som VNG) va manifestar que el pressupost és “continuista”, amb alguns increments i modificacions “però sense indicar el canvi de rumb que necessita la ciutat”. Per a Aznar, el govern local “no concep la magnitud de la crisi que estem vivint” i hauria de contenir, entre d’altres, més mesures per fomentar l’ocupació, ajudar les pimes i ajuts socials. La insuficiència dels ajuts de lloguer d’habitatge; que no augmentin els ajuts contra la pobresa energètica; rebaixar el 250.000 euros la inversió en plans d’ocupació per a aturats; passar d’un milió d’euros a mig, els ajuts a empreses en crisi i no haver acabat de repartir els ajuts d’urgència de 2020; o la manca de solucions per a la recollida de la brossa i la neteja viària són alguns dels “aspectes nocius” del pressupost assenyalats per Aznar.

Erika Quintero (Cs) va argumentar que el pressupost “no és adaptat a la crisi” i també que “hauria de contenir un major esforç per ajudar el teixit empresarial”. La regidora va criticar que els salaris de la plantilla municipal suposin més del 39% del total del pressupost, “amb uns increments que no arriben a tota la plantilla”. També va reclamar que es deixés d’abonar la quota a l’AMI.

El regidor del PSC Juan Luís Ruiz va afirmar que la proposta del govern “és una suma de projectes individuals de les diferents regidories”. Va criticar que “es basi la previsió de les inversions en la venda de sòl” que no se sap si es vendrà, i va qüestionar que es puguin tirar endavant els pressupostos participatius. El grup socialista també troba a faltar polítiques d’ocupació en el pressupost de 2021 i ha predit que “tornarà a ser impugnat perquè no recull els acords amb els representants dels treballadors”.

FER UN COMENTARI