El Vendrell acull un projecte de cohousing per a gent gran o amb patologies mentals

0
456

L’associació Tot Salut Mental busca aportar més autonomia i acompanyament a les persones grans

El passat 2019 l’associació Tot Salut Mental va impulsar al Vendrell una proposta innovadora que pretén oferir una solució a la solitud de moltes persones grans o amb patologies mentals, fomentant-ne l’autonomia i facilitant la tasca de cures al seu entorn. La iniciativa vol evitar l’estigmatització de les persones amb problemes de salut mental i per això ofereix suport psicològic i “una segona família que busca arribar on la família no pot estar”.

Conviure i acompanyar

El funcionament d’aquest projecte de l’associació és el cohousing: la convivència en petits grups de vuit a deu persones que tenen accés a serveis i atencions personalitzades i sense horaris de visita. “El que volem és treballar amb les famílies, que les persones dependents no se sentin una càrrega i que rebin suport terapèutic i psicològic diari”, apunta Victoria Maglione, creadora de l’associació. Així, el funcionament d’aquest cohousing difereix de les residències i pisos tutelats: “sempre vetllem per la llibertat física i mental de la persona, i quan la patologia actua activem els nostres suports, que treballen 24 hores perquè les persones sentin que tenen algú amb qui comptar”, expliquen des de Tot Salut Mental.

Aquesta associació, que compta amb més de quinze anys d’experiència, es va crear a partir de les inquietuds de diverses famílies, que es van unir en una entitat privada i sense ànim de lucre per atendre, donar suport i acompanyar els seus familiars de la manera més normalitzada i natural possible. Actualment, al Vendrell hi ha una desena de persones que viu conjuntament a Ca n’Amadeu, tot i que la intenció és trobar més espais per llogar-los com a entitat i oferir llars compartides i que disposin de tots els suports professionalitzats possibles per a la gent gran o dependent.

FER UN COMENTARI