El Vijazz se celebrarà a finals de juliol i apostarà per artistes nacionals

0
1390
Max Margalef, Pere Regull i Judit González. // PARENTHESIS

Aquest matí l’edifici de l’Enològica de Vilafranca ha acollit la presentació de l’edició del Vijazz d’enguany, que finalment es durà a terme el darrer cap de setmana de juliol, del divendres 24 al diumenge 26, i amb algunes mesures de seguretat adaptades a la situació derivada de la crisi del coronavirus.

Max Margalef, president de l’Acadèmia Tastavins, ha explicat que a partir d’aquest 2020 el festival que marida el jazz amb el producte estrella de la comarca passarà a dir-se Vijazz Vilafranca en comptes de Vijazz Penedès o Banc Sabadell Vijazz, tot i que l’entitat bancària continuarà sent un dels principals promotors. Margalef assegurava que “es farà el Vijazz que es pugui fer, respectant la salut de les persones però sense tenir por”, i afegia que es celebrarà el festival per “potenciar el territori, el raïm de qualitat i els vins, caves i escumosos del Penedès maridats amb la millor música jazz”.

En aquesta línia, el president de l’acadèmia exposava que si sempre s’aposta per vins, caves i escumosos del territori, enguany es farà el mateix amb el cartell musical. És per això que el Vijazz comptarà amb artistes de renom d’arreu de l’estat espanyol, com el prolífic baixista Carles Benavent i el seu trio Flamenco Leaks, però no podrà incorporar artistes internacionals.

Margalef assegurava que des de l’organització “ens adaptarem a les circumstàncies, vetllant pel cor del Vijazz, els cellers i elaboradors, per tal que tinguem la màxima seguretat als estands: no farem res que posi en perill ni als treballadors ni als visitants”. Pel què fa a les mesures de seguretat concretes, Margalef explicava que poden modificar-se fins l’últim moment: “cada dia que passa el món es va movent, ara no es pot dir exactament com anirà cada punt perquè cada setmana ens adapten a la nova normalitat i d’aquí a vuit setmanes potser algunes mesures que ara treballem ja no cal que s’apliquin, però no hi haurà foodtrucks, els estands estaran més esponjats i hi haurà més espai per les botes, i en les zones de concerts es respectarà l’aforament límit que hi hagi d’haver, no hi podrà haver públic dret i les cadires es col·locaran amb la separació recomanada”.

Així, enguany el Vijazz mantindrà tastos i maridatges, concerts i estands, però tot en espais més amplis per garantir la distància de seguretat.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, assegurava que el que ve “serà un gran Vijazz” i apuntava que “és fonamental que Vilafranca agafi força i potenciem el Penedès des de la capitalitat”.

FER UN COMENTARI