El vilanoví Eric Montes guanya un premi a la millor recepta euroregional a la fira Alimentària

0
435
Eric Montes acompanyat de Xavier Bernard Sans i altres representants dels territoris que conformen l'Euroregió. // AMIC

El xef vilanoví Eric Montes, que el novembre de l’any passat va quedar primer a la final catalana de l’European Young Chef Award, ha guanyat el primer concurs de cuina a la millor recepta euroregional elaborada amb productes DOP i IGP de les Illes Balears, Catalunya i Occitània, que organitza l’Euroregió Pirineus Mediterrània i que enguany es duia a terme a la fira Alimentària de Barcelona.

Aquest concurs es duia a terme en el marc de la trobada interregional d’agents de la “Xarxa d’aliments de qualitat”, que aplegava experts, productors i promotors de productes DOP i IGP de Catalunya, les Illes Balears i la regió Occitània.

En el concurs també hi participaven els xefs José María Borrás, menorquí, i Thomas Riquier, un dels cuiners del restaurant Vivants de Tolosa del Llenguadoc. Tots tres xefs han rebut les felicitacions del jurat transfronterer, presidit pel director general de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, Xavier Bernard Sans, per les excel·lents elaboracions culinàries amb productes de proximitat i de qualitat certificada, provinents de cadascun d’aquests territoris veïns.

La “Xarxa d’aliments de qualitat” es va iniciar el març de l’any passat i té com a objectiu la transferència de coneixement i tecnologia, per a l’enfortiment de l’ecosistema innovador del sector agroalimentari a escala euroregional, i és un dels projectes finançats amb el fons Covid-19 impulsat per l’Euroregió Pirineus-Mediterrània per fer front als efectes de la pandèmia.

FER UN COMENTARI