Els atletes Xènia Benach i Pol Retamal, campions d’Espanya

0
417

El passat cap de setmana la ciutat de Nerja, a Màlaga, acollia el Campionat d’Espanya d’Atletisme a l’aire lliure. La competició ha deixat palès que el Penedès té bons atletes: Pol Retamal i Xènia Benach s’han endut l’or i han aconseguit fites històriques.

La vilafranquina Xènia Benach es va imposar als 100m tanques, volant amb un temps de 12.94 segons (però amb el vent a favor el temps queda a 13.03 i no es podrà homologar). L’atleta havia aconseguit la millor marca espanyola de l’any als 100m tanques a la 5a Reunió de Velocitat Ciutat de Gavà, amb una marca de 13.18 (+0,3) que li atorgava el rècord de Catalunya.

Al Campionat d’Espanya, Benach, del València Club d’Atletisme, va destacar aconseguint el seu primer títol nacional, i ja s’havia imposat en les semifinals amb un temps de 13.39, després d’haver superat la seva plusmarca catalana amb un temps de 13.03 a les eliminatòries del campionat.

Per altra banda el martinenc Pol Retamal, després d’haver aconseguit la seva millor marca personal en 100m amb un temps de 10.38 a semis (+0,6) i un temps de 10.36 a la final (0,0) a Gavà, dominava completament els 200m i es penjava l’or espanyol, parant el cronòmetre als 20.28 segons. El penedesenc, atleta del FC Barcelona, s’ha convertit en el segon velocista de l’estat espanyol més ràpid de la història.

Amb aquesta marca, l’or al Campionat d’Espanya i els resultats de Gavà, Pol Retamal aconsegueix la mínima per competir als Europeus de Munich i queda a tocar dels Mundials d’Eugene. A més, el martinenc també s’endu la cinquena millor marca europea d’aquest 2022.

FER UN COMENTARI