Els Castellers de Vilafranca basteixen a Reus el primer castell de vuit de la represa

0
288
4 de 8 dels Castellers a Reus (foto: José Paredes).

Tres setmanes. Aquest és el temps que han trigat els Castellers de Vilafranca a aixecar el primer castell de vuit de la represa, després de dos anys d’inactivitat a les places. A la tercera actuació en tres setmanes, des que es va permetre a les colles castelleres ajuntar fins a 160 castellers per fer un castell, els verds van completar diumenge al migdia a Reus el 4 de 8.

Era també la primera actuació en format clàssic de diada amb almenys tres colles que es feia. Per tal que no s’allargués, les colles van consensuar d’antuvi fer dues rondes simultànies i una en solitari. Els penedesencs hi van aixecar 5 de 7, el 4 de 8, el 4 de 7 amb agulla i van acabar amb dos pilars de 5 i posteriorment quatre pilars de 4. El castell en solitari va ser el carro gros, que es va executar amb lentitud, treballat, tots els castellers amb mascareta i amb el públic assegut en cadires al voltant de la plaça.

Els de Vilafranca van compartir la diada del Mercadal amb la Colla Vella de Valls, els Capgrossos de Mataró, la Jove de Tarragona i els Xiquets de Reus, totes tres colles amb castells de set.

FER UN COMENTARI