El ple de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va donar llum verda dilluns a la municipalització de la Xarxa d’Equipaments Cívics Municipals de la ciutat. D’aquesta manera, a partir de l’1 de juny es subrogarà el personal d’aquests equipaments, mantenint les condicions laborals que tenen actualment i amb la previsió que l’any que ve puguin optar a accedir a la funció pública.

El regidor de Participació, Enric Garriga, va destacar la importància d’internalitzar la gestió dels centres cívics i va manifestar que “les treballadores dels centres cívics són referents als barris i representants de l’Ajuntament, per tant, han de ser treballadores públiques”. La internalització comportarà, en uns mesos, avançar en la descentralització de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) als barris, amb la creació de 8 oficines als equipaments cívics municipals.

Les al·legacions que van presentar els representants sindicals no van ser acceptades per l’equip de govern al·legant que la municipalització és “especial”, ja que el personal que executa tasques de l’OAC ha de ser necessàriament funcionari. Per tant, les treballadores dels centres cívics tindran l’opció de presentar-se a una convocatòria d’oposicions, prevista dins de l’oferta pública municipal de 2022.

En aquest punt els grups municipals de l’oposició van mostrar la seva disconformitat.  Des de Som VNG, Ester Franco va valorar que la subrogació que s’ha plantejat “deixa les treballadores dels centres cívics en situació d’inseguretat i desigualtat respecte de la resta de treballadors públics”, mentre que Erika Quintero, de Ciutadans, va manifestar estar en contra de les internalitzacions “pel cost que suposen per l’administració” i va afegir que, en aquest cas,“no es garanteix la permanència dels treballadors”. El PSC es va abstenir i la seva portaveu, Teresa Llorens, va retreure que “és la primera municipalització de l’Ajuntament que no compta amb consens dels sindicats”.

FER UN COMENTARI