Els establiments del Vendrell repartiran una guia per detectar el maltractament sobre les dones grans

0
345
GETTY IMAGES

Des d’Ambaixadors del Bon Tracte, i amb la col·laboració de les regidories de Serveis Socials i de Comerç de l’Ajuntament del Vendrell, els Mossos d’Esquadra, la Policia Local i amb l’assessorament de L’Arc Serveis, s’ha elaborat una guia i un vídeo en el marc de la campanya “Les violències masclistes no entenen d’edat”.

La guia pretén ser un manual d’actuació per aquelles persones que sospitin que una dona gran pugui estar patint maltractament o violència masclista. El vídeo, per altra banda, busca exposar de manera entenedora què és el maltractament per tal que les dones grans que en puguin patir i no en siguin conscients ho puguin identificar.

Les guies es repartiran des dels comerços i farmàcies vendrellenques i estaran a l’abast de tothom. Des de L’Arc Serveis i Ambaixadors del Bon Tracte apunten que aquestes són “eines per detectar i actuar davant possibles casos i formes de maltractament, on es donen una sèrie de pautes i recursos com ara els serveis que disposen les administracions públiques i els cossos de seguretat que treballen al Vendrell”.

El comerç local com a radar

Jerusalem Torra, portaveu d’Ambaixadors del Bon Tracte, explica que els punts de distribució de la campanya són “els comerços de proximitat, les fleques o les farmàcies, que són establiments on les dones grans acostumen a anar i que esdevenen un radar excel·lent davant possibles casos de maltractament”.

Ara, Ambaixadors del Bon Tracte passa el relleu de la iniciativa a la Bisbal del Penedès i a Creixell.

Les entitats impulsores recorden que un estudi de l’Institut Català de les Dones (ICD) sobre dones de més de 65 anys víctimes que han patit violència de gènere revela que el 40% han patit aquesta violència durant més de 40 anys.

FER UN COMENTARI