Els pagesos se la juguen en les eleccions a la DO Cava

0
1283
Pagesos durant la verema de 2017 (foto: Gemma Sánchez - ACN)

Dijous vinent, 26 de juliol, hi haurà eleccions al Consell Regulador del Cava. I per primera vegada es podrà votar en tres dels quatre censos. Si en l’anterior renovació de vocals de la DO Cava hi va haver votacions en el cens de les patronals, en aquesta ocasió l’Institut del Cava i Pime Cava han arribat a un acord per repartir-se els sis vocals que els pertoca, fet que evita anar a eleccions (al 2013, les petites i mitjanes empreses finalment en van quedar fora).

Les eleccions, doncs, seran en els tres censos corresponents a la pagesia, que fins ara sempre havien presentat una candidatura unitària. En aquesta ocasió, però, han presentat sengles candidatures pagesos de Requena (País Valencià) i d’Extremadura, que competiran amb l’habitual candidatura unitària que lideren els sindicats Unió de Pagesos, JARC i l’Associació de Viticultors del Penedès. Hi ha en joc sis vocals: tres de pagesos no socis de cooperatives, dos de pagesos socis de cooperatives i un d’elaboradors de vi base.

Al Penedès hi haurà cinc meses electorals, on els viticultors censats podran votar entre les 11 del matí i les 6 de la tarda: dues meses al Centre Àgora de Vilafranca, una al Casal d’Entitats de Sant Sadurní, una a la Sala Polivalent de Sant Martí i una al Centre Polivalent de l’Arboç. També hi ha locals electorals a Valls, Montblanc, Sant Martí de Maldà, Logroño, Cariñera, Requena i Almendralejo.

La renovació efectiva dels òrgans de govern del Consell del Cava es farà efectiva en el ple del 28 d’agost, i el procés culminarà amb l’elecció de nou president.

FER UN COMENTARI