Els equipaments cívics de la ciutat, que inclouen la xarxa de centres cívics i el casal municipal de la gent gran, acullen actualment 109 entitats que, setmanalment, hi duen a terme les seves activitats. Segons les dades de participació del 2016, s’hi van realitzar prop de 700 cursos amb més de 6.500 inscripcions, més de 500 cessions d’espai puntuals, 29 exposicions i més de 100 xerrades i altres activitats.

Aquestes xifres demostren la bona salut d’aquests equipaments. De fet, en els darrers anys ha anat creixent el nombre d’entitats que hi organitzen activitats i cal destacar especialment l’augment de demandes d’associacions de caràcter social per dur-hi a terme els seus projectes. Alguns exemples són el servei de Cafè Caliu, que ofereix esmorzars solidaris a persones sense recursos, la Bufanda de la Iaia de l’Associació Amics de la Gent Gran, el Banc de perruques, servei de limfedema i biblioteca de l’Associació Marinada o l’espai d’oci per a persones amb discapacitat Actua.

A més, ja són diversos els organismes que també en fan ús. L’IMET hi realitza diferents cursos de formació tant per a joves com per a aturats, l’Hospital de Dia de Sant Joan de Déu porta a terme diferents projectes relacionats amb la salut mental, i l’Economat i Creu Roja també hi imparteixen cursos i tallers.

Com assenyala el regidor de Participació Ciutadana, Juan Luís Ruiz, els equipaments cívics no només s’han convertit en espais que ofereixen un ampli ventall d’activitats, sinó també en indrets que contribueixen a la cohesió social.

FER UN COMENTARI