ERC de Vilafranca titlla el govern de “lent i poc valent”

0
324
Els regidors d'ERC Montse Espinosa, Salvador Campamà, Mònica Hill, Pere Sàbat i Gemma Urgell. // LA FURA

Els regidors d’Esquerra Republicana de Vilafranca van valorar ahir en roda de premsa el primer any de mandat després de les eleccions municipals del passat 2019. La portaveu Mònica Hill va exposar que l’actual govern, format per un acord entre el Partit Socialista i Junts per Vilafranca que ja fa set anys que es repeteix, és “continuïsta, no disposa d’una visió àmplia i completa i ni tan sols ha fet públic l’acord que ratifica aquest pacte sociovergent”. Així, Hill afirmava que la valoració general d’aquest any de mandat es valora “de manera negativa ja que s’ha fet una gestió grisa i poc transparent, sense comptar amb la participació ciutadana i amb un pla econòmic-financer imposat que no ens permet decidir entre tots l’ús del romanent anual”.

Mònica Hill també va fer èmfasi en el futur d’alguns exmembres del govern: “hem vist com alguns membres que ja no estan al govern aconseguien càrrecs com a assessors polítics mitjançant portes giratòries, i tant això com la manca de transparència i manca d’un pla que realment faci avançar la vila fa que aquest govern no estigui a l’alçada de les necessitats de Vilafranca”.

Per la seva banda, el regidor Salvador Campamà apuntava la manca de cura del govern sociovergent pel què fa al patrimoni històric: “el govern tomba les mocions que es presenten per preservar el patrimoni argumentant que ja s’hi fa prou, però mentrestant la muralla de Vilafranca es deteriora, no es conserva el llegat de la Vilafranca medieval, encara no s’ha arreglat la creu de Santa Digna i plans com els del carrer Comerç o les obres a corre-cuita del VINSEUM evidencien que tampoc es té cura del patrimoni vitivinícola”.

En referència a l’educació, Campamà va recordar que Vilafranca és una de les 40 ciutats catalanes amb més segregació escolar, i apuntava que “des del govern sempre es fa un discurs triomfal però el que cal és reconèixer que hi ha un problema per poder-lo solucionar”.

El regidor Pere Sàbat va retreure als sociovergents la “pèrdua de la capitalitat del Penedès que hauria de tenir Vilafranca” ja que, segons comentava, “es menysprea el patirmoni vitivinícola, es va enrere en matèria dels trens i la mobilitat i ni tan sols sabem quina postura té el govern en relació al quart cinturó o als reptes de la pagesia”.

Gemma Urgell va criticar la opacitat del govern i la falta de participació ciutadana i Montse Espinosa va titllar el govern de “lent i poc valent” argumentant que, encara que es faci molta feina des de serveis socials, la crisi de la Covid-19 actual fa que “calgui reforçar l’àrea per fer front a noves necessitats, que es promoguin més mesures per ajudar famílies i empreses, i que es doti la vila d’un Pla d’Habitatge que acompanyi la recent obertura de l’Oficina Local d’Habitatge”.

 

FER UN COMENTARI