S’incendien 26 contenidors en quatre dies a Vilanova

0
321

L’Ajuntament ha presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra davant de l’allau de contenidors cremats de les darreres setmanes. Entre dilluns i dijous de la setmana passada se’n van cremar 26 a Vilanova, i en l’últim mes i mig 51. En el que portem d’any se n’han cremat 110. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació i ja han identificat una persona. També la Policia Local va identificar fa algunes setmanes una persona implicada en la crema de contenidors, gràcies a la col·laboració ciutadana. La idea és que els responsables dels focs en puguin pagar els danys.

La crema de contenidors està afectant de manera important una ciutat que ja de per si en té pocs i on hi ha moltes bateries de contenidors que acumulen brossa al seu voltant. Per reposar aquests contenidors cremats, i mentre no comenci a funcionar el sistema de recollida porta a porta, previst per finals de 2022, l’Ajuntament ha comprat 200 contenidors nous, per un import de 113.770 euros, i preveu començar-los a col·locar a partir del 27 de juliol.

La Policia Local demana col·laboració ciutadana en cas de presenciar persones que puguin malmetre els contenidors (es pot trucar als telèfon 092 o bé 93 810 66 66). També hi ha a Vilanova càmeres de vigilància que hi ajuden. En paral·lel, l’Ajuntament fa una crida al civisme i que no es deixin escombraries a llocs on no hi ha contenidors, que es dipositi la brossa al contenidor que pertoca i  que no es deixin trastos vells al voltant dels contenidors, sinó que es truqui al 900 102 630 per concertar la recollida a la porta de casa.

FER UN COMENTARI