Finalment l’Ajuntament de Vilanova tancarà l’accés a les platges per Sant Joan

0
407

Marxa enrere de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú pel que fa a l’accés a les platges durant la revetlla de Sant Joan. Tot i anunciar que permetria l’accés a la sorra en grups de 10 persones, mantenint la distància de seguretat i amb mascareta, finalment el consistori vilanoví ha anunciat avui dimarts la decisió de prohibir l’accés a les platges la nit de Sant Joan per tal de garantir el compliment de les mesures de seguretat i de prevenció davant de la covid-19. El tancament de les platges es complementa amb la restricció al trànsit de vehicles a la façana marítima. L’accés als xiringuitos estarà permès fins a la una de la matinada, i només per sopars. Cada establiment haurà de tenir el seu propi control d’accés.

L’Ajuntament ha pres aquesta decisió després que Viladecans, Gavà, Castelldefels, Garraf i Les Botigues de Sitges anunciessin el tancament de platges. La regidora d’Espai Públic, Marta Jofra, ha explicat que“no tenim capacitat per controlar la gent que pugui venir de l’àrea metropolitana i del Penedès”.

La preocupació del govern vilanoví és que es respectin les mesures de seguretat i prevenció davant de la Covid-19, encara vigents. Cal recordar que es limita a 10 persones com a màxim en un grup, amb una distància d’1,5 metres entre persones i 2 metres entre grups. A més a més, caldrà portar la mascareta mentre no s’estigui consumint.

El dispositiu especial a la façana marítima es mantindrà. Per tal de poder informar i atendre accidents, intoxicacions o qualsevol mena de violències, l’Ajuntament disposarà de personal d’informació i agents de convivència, un servei d’atenció sanitària i un Punt Lila al parc de Ribes Roges. La Policia Local i els Mossos d’Esquadra es coordinaran per vigilar el desenvolupament normal de la revetlla, així com per fer els controls habituals respecte a la seguretat en el trànsit.

A més  aquest dispositiu es complementarà amb seguretat privada a la platja de Ribes Roges per protegir els tancats del corriol camanegre.

Pel que fa als residus i a la neteja, hi haurà un servei especial al llarg de tota la nit a la façana marítima i les platges estaran a punt per al bany el 24 de juny al matí.

FER UN COMENTARI