La Fira del Gall, que aquest passat cap de setmana celebrava la seva 352a edició al parc de Sant Julià, ha atret un total de 43.698 visitants, xifra que suposa un 7,25% d’increment respecte a l’any passat i un nou rècord d’assistència. Pel que fa a la procedència, un 41% són de Vilafranca, un 36% de la zona del Penedès i un 16% de la província de Barcelona. També han augmentat els visitants de les províncies de Tarragona (3%), Lleida (2%) i Girona (2%). Durant els dos dies el visitant han pogut gaudir de la gastronomia i els vins de la DO Penedès i veure el procés complet de l’aviram, des de la criança del gall fins a la seva degustació, passant per l’escorxador.

Pel que fa a l’aviram, l’Associació de Criadors del Gall del Penedès han venut les 4.000 peces d’animals criats i s’han esgotat les 380 peces d’animals sacrificats amb el distintiu de l’IGP (Indicació Geogràfica Protegida), la principal novetat d’aquesta edició.

A la mostra gastronòmica s’ha notat també un increment de visitants. De fet, la venda de tiquets ha augmentat en un 6% respecte a l’any 2015. I al superceller, que ha acollit la botiga i els tastos, s’han servit 8.400 degustacions de vi.

També les activitats solidàries per recaptar fons a favor de la Marató de TV3, enguany dedicada a l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, han tingut molt bona acollida. El flashmob, el tast solidari i el trencaclosques gegant han comptat amb la participació de grans i petits.

FER UN COMENTARI