La fusió de BMN i Bankia faria perdre 2/3 del valor de les accions de Pinnae

0
1383

La Fundació Pinnae, en representació dels accionistes minoritaris de BMN, estudia accions legals per la fusió d’aquest banc amb Bankia, ja que l’acord de fusió s’ha tancat en 825 milions d’euros, quan el FROB va rebre una oferta de 1.300 milions fa tan sols uns mesos, és a dir, un 35,6% més que el valor acordat per les dues entitats. Davant d’això, Pinnae opina que hauria estat millor posposar una fusió que li representa un perjudici econòmic considerable: perdria 2/3 del valor de les seves accions de BMN.

A més a més, la Fundació considera que s’ha menystingut greument el dret d’informació dels socis minoritaris a causa de la falta absoluta de col∙laboració i transparència per part de la direcció de BMN. En aquest sentit, estudia també interposar demandes en defensa del dret d’informació dels accionistes. “Si ens haguessin incorporat a la Comissió de Seguiment del procés de fusió, tal com vam demanar, el Consell d’Administració hauria garantit un procés transparent que no hauria perjudicat tant als minoritaris de BMN”, ha manifestat el vilafranquí Martí Solé, president de Pinnae.

En la Junta General d’Accionistes del 5 de maig, la Fundació va votar en contra de les comptes de l’exercici 2016 perquè “el banc s’ha gestionat aquest últim any amb criteris de gestió pública sense tenir en compte els interessos dels accionistes privats”, va dir Jordi Solé, portaveu de la Plataforma en Defensa dels Accionistes Minoritaris de BMN.

La Fundació Pinnae (que administra el fons de la obra social de l’antiga Caixa d’Estalvis del Penedès) és el cinquè major accionista de BMN, amb un 4,34% del seu capital social. És una de les quatre entitats fundadores de BMN i l’única sense representació al Consell del banc.

FER UN COMENTARI