La Confraria del Cava ha donat a conèixer aquest dijous el programa de la 35a Setmana del Cava, una edició que es presenta farcida de novetats. La més destacada és la creació, en substitució de la Reina del Cava, de la figura dels Ambaixadors del Cava, una denominació que s’ha ideat amb l’objectiu de reconèixer destacades personalitats de la societat que difonguin la cultura del cava.

Els primers a rebre aquesta distinció seran l’actor Roger Coma i la nedadora de sincronitzada Gemma Mengual, que el dissabte 8 d’octubre seran reconeguts a la plaça de l’Ajuntament. A diferència dels anys anteriors, l’acte en què Coma i Mengual seran homenatjats tindrà lloc a peu de plaça (i no al balcó de la casa de la vila) amb la finalitat d’acostar, encara més, aquest acte als ciutadans.
rogercomaL’acte, que començarà a les 8 del vespre, comptarà amb l’actuació dels Bastoners del País del Cava i el Ball de Gitanes de Sant Sadurní, a les 8 del vespre i amb un mapping en homenatge al pagès i al cavista, amb guió de la companyia teatral Comediants, i la participació del Ball de Pagesos i els 7 Savis de Grècia.

La Confraria va presentar també dijous el cartell promocional de la 35a Setmana del Cava, obra de l’artista Josep Moscardó, i que és fidel a l’estil realista que l’ha convertit en un dels pintors més reconeguts dels últims temps.

Per altra banda, l’entitat ha decidit distingir aquest any com a Dama Confrare d’Honor la cuinera Carme Ruscalleda, xef del restaurant Sant Pau, que actualment compta amb set estrelles Michelin. Ruscalleda, que és ambaixadora de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016, serà investida en la cerimònia tardoral que se celebrarà el 14 d’octubre. Enguany, també com a novetat, es reconeixerà la trajectòria de destacats cavistes. El primer serà Josep Ferrer, president d’honor de Freixenet.

FER UN COMENTARI