El Grup Ametller ha desmentit les acusacions efectuades aquest matí pel col·lectiu ecologista Bosc Verd, que ha denunciat la companyia penedesenca per abocar il·legalment residus orgànics en uns terrenys de la seva propietat. A través d’un comunicat fet públic aquest migdia, Grup Ametller ha assegurat que en aquests terrenys es composten restes de fruita i verdura que es produeixen durant l’estiu. “Es composten per barrejar a l’hivern amb les restes de poda vegetal. La barreja es fa servir com a adob als camps, d’aquesta manera es tanca el cicle de reciclatge de la matèria orgànica a les pròpies finques”, detalla el comunicat.

Respecte al seu tractament, Ametller ha aclarit que a banda de les restes de poda també s’utilitzen triturats vegetals per facilitar el procés de compostatge. “Aquest procés s’ha vist endarrerit per les pluges registrades aquest any, però abans de finals de març tota aquesta matèria orgànica compostada serà aplicada als nostres camps”, afirma la companyia.

Ametller també ha explicat que a la bassa de lixiviats hi ha un volum més alt de líquid de l’habitual a conseqüència de les pluges. “És sobretot aigua de pluja i no pas líquids contaminants”, afirma. Sobre la possibilitat de filtració d’aigua, ha remarcat que “el terra de la finca és argila, que serveix per evitar tot tipus de filtracions”.

FER UN COMENTARI