Impostos congelats i reducció del 65% del deute en deu anys

0
103
Baltasar Santos, regidor d’Hisenda. // Ajuntament

L’alcalde, Kenneth Martínez, ha avançat la intenció del govern municipal de congelar els impostos municipals per al pròxim 2022. També destaca que “hem superat moments complicats i ho hem fet mantenint la cohesió social amb projectes com la gratuïtat de les escoles bressol municipals i els ajuts a autònoms i PIMES, sense deixar a ningú enrere” durant la pandèmia.

Quant al pressupost, seguirà preveient la reducció de l’endeutament, que se situava en 89 milions d’euros l’any 2012 i que baixarà fins a la xifra de 31 milions d’euros l’any 2022, és a dir, en deu anys ha baixat un 65% (58 milions d’euros). Aquesta reducció s’ha aconseguit gràcies al Pla d’Ajust que va estar obligat a fer per llei, i en aquests moments ja pot tenir plena “autonomia financera per fer inversions i per actualitzar contractes de serveis”, segons ha dit el regidor d’Hisenda, Baltasar Santos, després d’anys de restriccions.

El mes d’agost, es van comptabilitzar 2.841 persones en situació d’atur al Vendrell, que és una de les xifres més baixes des de l’any 2011. Recentment, l’alcalde va participar en un acte reivindicatiu a Barcelona, juntament amb la resta d’alcaldies de la comarca, reclamant més inversió de la Generalitat al Baix Penedès per activar la indústria, la logística i crear ocupació.

FER UN COMENTARI