Inaugurada la reforma del celler del castell de Penyafort

0
351

Dissabte a la tarda va tenir lloc una jornada inaugural de la remodelació del celler castell de Penyafort, que l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos va efectuar entre els anys 2017 i 2020 i que ha donat al municipi un nou espai polivalent per a la celebració de tota  mena d’actes. La sala ocupa 256 m² i les seves obres de reforma han costat 332.000 euros.

L’alcaldessa Imma Ferret explicava que l’objectiu era “mantenir l’essència del celler construït al segle XIX” quan la família burgesia va adquirir l’equipament. En concret, ho va fer el 1851 l’industrial vilanoví Miquel Puig. El nou propietari va convertir les tres sales que hi havia en celler de nau única. S’hi va fer la volta de celler típica catalana, que ara es pot contemplar restaurada amb tota la seva magnificència.

Els treballs, que la Diputació ha recolzat amb 100.000 euros, van començar amb una intervenció arqueològica, ha contemplat la consolidació dels fonaments i la eliminació de conduccions obsoletes juntament amb la recuperació de la imatge original de les arcades d’obra vista. També s’hi ha fet un vestíbul, amb entrada des del jardí del castell. Ara, al celler ha restat climatitzat i s’hi podran fer actes de petit i mitjà format.

Durant la inauguració també es va presentar a l’església del castell un nou audiovisual que explica la història de l’equipament. El documental, de dotze minuts de durada, es projectarà a les visites del recinte, que ha estat realitzat per Punt TV sota la direcció de Jordi Escofet i amb guió d’Imma Pulido, després de fer 60 hores de filmacions i la intervenció d’una cinquantena de persones, entre actors, actrius, figurants, equip tècnic, etc.

Les reformes de l’antic castell de 4.000 m² on la tradició situa el naixement de Sant Ramon de Penyafort (1185-1275) ve de lluny. L’Ajuntament el va comprar l’any 2002 als antics propietaris que encara l’havien habitat i es va començar la seva reforma. La propera etapa, prevista per a finals d’any o principis de 2022, serà la inauguració del centre d’interpretació del camí ramader de marina. El castell de Penyafort està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

FER UN COMENTARI