El febrer de 1917 es va publicar el primer disc on apareixia la paraula “jazz” impresa. Aquest disc va suposar per a molts el naixement del llenguatge musical que trasbalsaria el segle XX.

Coincidint amb el centenari d’aquest primer àlbum, l’11a edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès s’inaugurarà el 7 de juliol amb l’espectacle Jazz-The Story. Celebrating 100 years of jazz recording, a càrrec d’un conjunt nord-americà format per alguns dels millors exponents del jazz internacional actual. Sota la direcció artística de Vincent Herring, destaquen noms d’absoluta referència com els saxofonistes James Carter i Eric Alexander, els trompetistes Jon Faddis i Jeremy Pelt, el trombonista Steve Turre, el pianista i teclista Mike Ladonne, al baixista Kenny Davis i el bateria Carl Allen. Es tracta de músics de renom que han treballat amb artistes de l’alçada de Ray Charles, Art Blakey, Franc Sinatra o The Rolling Stones, entre mols altres.

La banda, que començarà la seva gira europea a l’escenari principal del Vijazz, oferirà un recorregut magistral pels diferents estils que han marcat l’evolució del jazz. Des dels anys 20 i 30 amb el ragatime i el swing, fins al bebop dels 40, el cool dels 50 i les noves formes que sorgeixen a partir dels 60 amb el jazz modal o el free, passant per les fusions amb la bossa nova, el latin i el rock.

El director artístic del Vijazz, Pere Pons, ha destacat que “a banda de ser una proposta exclusiva d’alta volada, és una manera immillorable de celebrar aquest centenari. Tant per l’esperit popular del Vijazz, com per satisfer els paladars més exigents dels amants de la bona música i dels millors vins i caves”.

FER UN COMENTARI