La Casa Azul, Els Pets, el Mag Lari i La Principal de la Bisbal, plats forts de les Fires i Festes de Sant Sadurní

0
505
La regidora de Cultura Marta Castellví, l’autora del cartell d’enguany, Maria Albiol, i l’alcalde Ton Amat, dimecres en l’acte de presentació. // LA FURA

Dimecres es va presentar públicament la programació de les Fires i Festes 2022 que, després de dos anys de restriccions a causa de la Covid-19, enguany es pretenen poder tornar a celebrar amb tota la seva dimensió. “La intenció és celebrar les Fires i Festes tal com les coneixíem abans de la pandèmia i recuperar tot el que les restriccions ens va obligar a deixar enrere”, va insistir la regidora de Cultura Marta Castellví, que també va reconèixer que “volem incorporar tots aquells canvis en positiu que hem adoptat aquests dos anys i que han estat acceptats per al públic com per exemple la instal·lació de dos escenaris en dos emplaçaments diferenciats: l’esplanada del costat del CAP i la pista del Parc Lluís Companys”.

Durant l’acte es van desvetllar els grups de renom que enguany actuaran com a caps de cartell: La Casa Azul (7 de setembre), Els Pets (9 de setembre), La Principal de la Bisbal (9 de setembre), el Mag Lari (10 de setembre) i Las Karamba (10 de setembre). Castellví va avançar que algunes d’aquestes actuacions seran de pagament, concretament La Casa Azul (15 euros), Els Pets (10 euros) i La Principal de la Bisbal (5 euros). Les entrades es podran adquirir online a partir del 23 d’agost.

A banda de l’aposta per noms propis del panorama cultural català, enguany també s’ha volgut fer una aposta potent pels grups de versions, atès que han estat un dels més perjudicats per les restriccions aquests darrers dos anys. En destaquen Mitjanit, que amenitzarà l’empalmada del dia 7 de setembre, o la Banda Neón, que actuarà el dia 6. L’altra compromís de la programació ha estat per als grups locals, a qui s’ha volgut donar visibilitat. Així es comptarà amb la companyia Perpètua, que el 8 de setembre representarà l’espectacle familiar  “Tof i Paf i l’embolic dels Pels”; el grup Sociologia animal, que pujarà a l’escenari el 9 de setembre; l’artista Karla Martí, que presentarà l’exposioció de poesia i fotografia Solitud Lletrada; o la Casa Valldeperas, que el 7 de setembre impartirà un taller de terrissaires per a infants de 3 a 12 anys.

Aquestes Fires i Festes també comptarà amb dues efemèrides significatives. La de l’Associació de Dones de Sant Sadurní, que enguany celebra el seu 20è aniversari amb una exposició de fotografies i records d’aquestes dues dècades d’activitat, i la de la Festa de la Fil·loxera Infantil, que celebrarà els seus 30 anys de trajectòria amb una jornada d’activitats el 3 de setembre i en què destacarà una trobada de bèsties i festes populars de Catalunya.

Per altra banda, enguany les Fires i Festes es veuran afectades per l’avançament de l’inici del curs escolar. Per adaptar-se a la nova situació, s’ha decidit traslladar tots els espectacles infantils en horari de tarda, amb excepció de la Festa de la Fil·loxera Infantil del 8 de setembre, dia de festa local, i de la cercavila de gegants i balls populars del dia 9, que es traslladarà al dia 10, que cau en dissabte.

L’alcalde Ton Amat va cloure l’acte recordant que “les Fires són una de les festes més importants de Sant Sadurní” i que, “després de les dificultats que hem patit aquests dos últims anys per implementar la cultura, és un plaer poder anunciar una programació tan variada i sense restriccions”. També va tenir paraules d’agraiment per a les entitats de cultura popular de Sant Sadurní que impulsen gran part dels actes i que són “imprescindibles” any rere any per vestir la programació.

FER UN COMENTARI