La consellera Jordà visita Cellers Domenys

0
859

La consellera d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, va visitar dijous de la setmana passada Sant Jaume dels Domenys. Inicialment es va dirigir a l’Ajuntament, on va signar el llibre d’honor i es va adreçar a les autoritats locals per enaltir el caràcter agrícola del municipi i va posar-lo com a exemple per als reptes del país, en recordar que fa segles Sant Jaume s’independitzà de Castellví de la Marca.

En acabar, Jordà va visitar els Cellers Domenys per conèixer el seu projecte cooperatiu intercomarcal, referent al sud de Catalunya, així com per les seves estratègies de futur. La consellera hi va signar el llibre d’honor, en va visitar les instal·lacions (oficines, secció de crèdit, celler vitivinícola, laboratori enològic i agrobotiga) i va participar en un dinar de germanor.

Avui, Cellers Domenys és una centenària, una de les cooperatives més grans del territori, fruit de la unió de set cooperatives de Sant Jaume, Banyeres, la Bisbal, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira. Suma més de 500 socis, gestiona unes 2.500 hectàrees i té el reconeixement de quatre denominacions d’origen vitivinícoles (Cava, Penedès, Conca de Barberà i Catalunya) i de la DO oleícola Siurana, a través de la cooperativa de segon grau Ceolpe.

FER UN COMENTARI