El proper dissabte 27 d’abril es durà a terme al Teatre Casal de Vilafranca la quarta edició de Ritmes Solidaris, un festival de dansa que busca recaptar fons per a l’alimentació infantil mitjançant el finançament de beques menjador.

Ara fa quatre anys, Josep Curto, el voluntari en actiu més veterà de la Creu Roja a la comarca, va voler impulsar una iniciativa per mirar de cobrir d’alguna manera la necessitat nutritiva de molts nens i nenes en risc d’exclusió, i amb la col·laboració del Casal es va crear el festival Ritmes Solidaris, que acull participants del Gimdans, l’Escola de Dansa Assumpta Trens i el CAS.

El festival, que s’emmarca en la campanya de Creu Roja Donem-li la volta, és gratuït però s’hi instaura una taquilla inversa amb un pressupost mínim de 5 euros per a qui vulgui col·laborar; i també s’ha posat a disposició dels interessats una fila zero per a qui no pugui assistir a l’acte i vulgui contribuir a la iniciativa (caldrà trucar a la Creu Roja, al 93 891 53 00).

L’edició anterior va aconseguir recaptar 6.100 euros, que es van destinar a cobrir el 50% de les beques menjador de 1.000 àpats. Enguany la Creu Roja s’ha marcat un objectiu més ambiciós: la intenció és proporcionar un total de 1.250 àpats, que suposen uns 7.500 euros de pressupost a recaptar.

Segons Sandra Ferrer, del Gimdans; Mireia Andrade, de l’Escola de Dansa Assumpta Trens; i Anna Cantón, del CAS, des d’aquestes escoles sempre s’ha apostat per als actes solidaris i tots els alumnes i professors que hi participen són conscients de la importància d’iniciatives com Ritmes Solidaris i ho preparen amb molta il·lusió.

FER UN COMENTARI