Les formacions de la CUP de Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Cunit i Calafell han presentat al·legacions sobre el projecte d’Endesa per desmantellar el port de l’antiga Central Tèrmica

Tal i com ja han reclamat els Ajuntaments afectats per l’obra que s’ha de fer al port de la tèrmica, la CUP del Penedès i Garraf ha demanat a la companyia propietària dels terrenys, Endesa, que assumeixi les seves responsabilitats davant la retirada de la dàrsena. D’aquesta manera, les formacions cupaires dels municipis de Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Cunit i Calafell s’han unit per defensar l’eliminació progressiva del dic i dels espigons que es troben al terme de Cunit. La CUP també ha demanat que aquestes actuacions tinguin en compte les afectacions sobre la desembocadura del riu Foix i el pantà. “Cal entendre tot l’ecosistema litoral com un mateix conjunt i no de manera compartimentada”, assenyalen.

Així mateix, la CUP entén que Endesa no ha presentat el corresponent informe d’impacte ambiental i que la seva proposta d’actuació “no respon a criteris ecològics o de restitució del litoral, sinó simplement a criteris estrictament econòmics”. Per tot plegat, expliquen que han presentat al·legacions al projecte que planteja la firma elèctrica i reclamen que es comprometi a finançar el procés de renaturalització de tota la zona afectada, i no només del espais més pròxims.

Les diferents formacions independentistes també han lamentat que la Generalitat no hagi pres la iniciativa i que “hagi deixat als ajuntaments sols en aquesta lluita contra un gegant com Endesa”, diu Kilian Fuertes, representant de la CUP de Calafell.

La CUP de Cunit, crítica amb el govern local

L’ajuntament de Cunit, que acull els espigons, s’ha desmarcat dels posicionaments de la resta de consistoris i ha optat per defensar la proposta de mantenir les estructures tal i com es troben atualment. Des la CUP de Cunit, Ruth Sunyol ha acusat l’ajuntament cunitenc d’actuar per “sentimentalisme i electoralisme, sense vetllar pel futur de les platges”.

Ruth Sunyol, de la CUP Cunit.

FER UN COMENTARI