La decidió de l’Ajuntament de Llorenç de tallar un centenar de pins aixeca polèmica

0
672

L’Ajuntament de Llorenç del Penedès va informar la setmana passada a la ciutadania que ha pres la decisió d’eliminar la pineda que hi ha entre la rotonda de la carretera de la Bisbal i la masia de l’Estrella. Es tracta d’una pineda de pi blanc, amb un centenar exemplars de més de cinquanta anys. L’equip de govern de Junts-PSC va explicar que ha pres la decisió pel risc de caiguda dels arbres pel vent, per problemes causats per les arrels en la via pública, per la proliferació de nius d’erugues, per la pinassa que afecta les teulades del veïnat i la resina que embruta el mobiliari urbà.

El primer grup de l’oposició, Decideix Llorenç (CUP-AMUNT), ha manifestat la seva oposició a la tala dels arbres: “ens trobem en un moment d’emergència climàtica i qualsevol gestió de l’espai públic s’ha de fer intentant minimitzar aquests efectes. Segons el grup que té tres regidories a l’Ajuntament (Irene Sardái, Martí Palau i Eugènia Guasch), “l’existència d’un petit bosc com el que volen eliminar actua de pulmó verd pel municipi i aporta molts beneficis a la població, com la reducció d’emissions de CO2, l’augment d’oxigen en l’aire que respirem, frenar l’increment de la temperatura global, que hi hagi espais d’ombra que actuïn de refugi climàtic per la ciutadania en èpoques de forta calor i, alhora, exerceix de refugi per la biodiversitat, contribuint a l’equilibri ambiental de diferents espècies i a reduir l’impacte del canvi climàtic que estem patint”. A més, hi afegeixen que els pins són una espècie autòctona que està molt ben adaptats al clima del territori.

Decideix Llorenç afirma, després de consultar-ho amb biòlegs i ambientòlegs (i també amb el grup ecologista Geven), que hi ha solucions alternatives que no impliquen la tala dels pins, per la qual cosa ha demanat a l’Ajuntament que aturi la tala i cerqui alternatives menys dràstiques als problemes que generen. A més a més, pròximament organitzaran un acte a la pineda, acompanyats per experts, per debatre sobre aquest tema.

FER UN COMENTARI