El dia 23 de desembre el ple de la Denominació d’Origen Cava va aprovar per unanimitat un pla per impulsar un seguit de mesures per reforçar la qualitat del Cava. Tot i que aquest full de ruta no s’acabarà de concretar fins als propers mesos, el Consell Regulador ha avançat que s’establirà un sistema de zonificació i  classificació territorial i una nova normativa complementària  molt més exigent. L’objectiu final és consolidar la qualitat del producte, incrementar el seu prestigi i promoure el seu consum, atraient a nous consumidors i generant noves ocasions de consum.

Al llarg del 2020, per tant, es portarà a aprovació la modificació d’un plec de condicions que recolliran l’aposta per la qualitat, per una major diferenciació dels diferents tipus de cava i s’establirà un sistema de classificació territorial.

Unanimitat històrica
El ple de la DO està format per representants dels sectors viticultor i cellerer. Tots ells han ressaltat la importància de la unitat assolida amb aquest pla. Per Javier Pagés, president de la DO, “l’acord aconseguit per unanimitat és una gran fita que dona visibilitat a la unitat del sector i que ens permetrà impulsar un seguit de mesures que posen en valor tota la cadena d’elaboració i revalora el cava a benefici del consumidor.  Damià Deàs, president de l’Institut del Cava, qualifica l’acord de “transcendental, ja que dona confiança i tranquil·litat al sector”, mentre que per Pere Guilera, president de Pimecava “és una bona decisió estratègica i de futur”.

Per la seva banda, la coalició Viticultors del Cava, formada per Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya i l’Associació de Viticultors del Penedès, considera que l’aprovació unànime d’aquestes mesures “és una fita històrica i un pas molt important pel sector vitivinícola. Anar tots a una facilitarà el desenvolupament del pla”, manifesten.

FER UN COMENTARI