La medionenca Agnès Esquirol guanya el Premi Anna Maria de Saavedra

0
2155

La filòloga i professora medionenca Agnès Esquirol, amb el recull de contes Coses sublims, és la guanyadora de la tercera edició del Premi Anna Maria de Saavedra, que convoquen la llibreria La Cultural de Vilafranca i Edicions Andana amb l’objectiu d’ajudar a publicar la primera obra de creació literària a un autor o autora resident a l’Alt Penedès.

A banda de la qualitat literària dels quatre contes que conformen l’obra premiada, el jurat ha valorat sobretot la capacitat de l’autora per tractar temes tan complexos i delicats com l’Alzheimer o les obsessions, i fer-ho, a més, sense incórrer en el mer sentimentalisme. Tot al contrari, el jurat ha destacat la consistència de les històries i la riquesa de matisos en unes històries en les quals hi aflora el drama, però també la ironia, la tendresa i l’humor, cosa que converteix aquests contes en uns relats rics i plens de vida. A tot això també i contribueix la riquesa i el domini del llenguatge que es percep després d’haver llegit l’original.

A la convocatòria d’enguany es van presentar un total de set originals de diversos gèneres literaris (poesia, novel·la, conte). El jurat estava format per la poeta Sílvia Amigó, la guanyadora de la segona edició del Premi, Anna Mas; l’editor Ramon Nadal i els llibreters, Quim Jubert i Jordi Romeu.

Nascuda a Sant Joan de Mediona, Agnès Esquirol és filòloga i doctora en Lingüística per la Universitat de Barcelona. Precisament, en l’àmbit de la lingüística, Esquirol ha publicat l’assaig Elogi de la vaguetat lingüística (Pagès Editors, 2011). Agnès Esquirol ha col·laborat en el suplement cultural del diari El Punt/Avui, és mestra a l’escola Epiqueia de Mediona i articulista del setmanari La Fura. De cara a la campanya de Nadal, Andana li publicarà Coses sublims.

FER UN COMENTARI