La Nau, l’Envelat o El Provisional, nom del futur espai de joves de Vilanova

0
280

Des d’aquest dilluns i fins al diumenge 7 de març, és a dir, per espai de quinze dies, es pot votar el nom del nou espai juvenil que està previst que es posi en funcionament aquesta primavera en substitució de la nau del Ferrocarril. El nou equipament és una nau industrial que l’Ajuntament de Vilanova ha llogat per organitzar-hi actes i activitats adreçades principalment als joves. Està situat al número 32 del carrer de Marcel·lí Gené, prop de les pistes d’atletisme, just davant del torrent de la Piera. Té 436 m2 i està equipat amb  escenari, equip de so, punt de  venda d’entrades, barra de bar, backstage, lavabos i magatzem. S’hi podran programar, per tant, tot tipus d’activitats de dinamització i promoció sociocultural, com audiovisuals, arts escèniques, creació musical, activitats lúdiques i d’àmbit social, exposicions, xerrades, conferències, cursos, tallers, concerts, etc. La seva capacitat màxima serà de 800 persones, lleugerament superior a la de la nau del Ferrocarril.

Per tal de decidir-ne el nom, l’Ajuntament ha obert un procés participatiu en què totes les persones empadronades a la ciutat que tinguin entre 16 i 35 anys podran votar. Ho podran fer a través de la pàgina web http://participa.vilanova.cat, i sobre la taula hi ha tres propostes de nom: La Nau, El Provisional i l’Envelat. Aquests noms són el resultat d’un treball conjunt entre la Coordinadora d’Entitats Juvenils i l’Ajuntament, que el gestionaran conjuntament.

El regidor d’Infància i Joventut, Adrià Guevara, ha convidat el jovent a votar: “aquest serà un equipament de ciutat, cogestionat per l’Ajuntament i la Coordinadora d’Entitats Juvenils, i per tant crèiem que el nom l’havíem de triar entre totes i tots. Un nom que situï la nau al mapa i la converteixi en referència a la vila”.

L’equipament serà provisional, fins que l’Ajuntament n’edifiqui o  adeqüi un de definitiu. Les obres d’adequació de l’espai ha tingut un pressupost de 160.000 euros,

FER UN COMENTARI