La nau per a joves de Vilanova obrirà el primer trimestre del 2021

0
292

Al llarg del primer trimestre de 2021 es preveu que obri les portes la nova nau de Joventut de Vilanova, situada en una antiga nau industrial del carrer Marcel·lí Gener, entre les pistes d’atletisme i el Parc del Garraf i just davant del torrent de la Piera.

L’equipament, d’uns 700m2 i  i amb capacitat per unes 800 persones, estarà cogestionat per la regidoria de Joventut i la Coordinadora d’Entitats Juvenils La Sala i des del govern s’insisteix que es tracta d’un espai “provisional i de transició” entre la Nau del Ferrocarril, que va deixar de funcionar fa gairebé dos anys, i el futur equipament per a joves.

Un espai versàtil

Amb un pressupost de 160.000 euros, les principals intervencions que s’han fet a la nau és construir un passadís d’emergència, millorar les condicions acústiques, instal·lar un sistema de renovació d’aire que també aprofita l’aire calent i col·locar, amb mòduls prefabricats, lavabos i tres sales al backstage. En les pròximes setmanes es preveu que es folri la façana de la nau amb xapa, es pavimenti i pinti l’interior, es faci una barra i, finalment, s’hi instal·li l’escenari. “L’adequació de l’espai s’ha fet tenint en compte la versatilitat, la seguretat i el màxim aprofitament dels recursos. ”, anunciava el regidor d’Urbanisme, Xavier Serra.

Davant mateix de la nau hi passa el torrent de la Piera. És per això que, per seguretat, es preveu tancar perimetralment tot aquest tram.

L’Ajuntament ha llogat aquesta nau per 10 anys “però això no significa que l’equipament definitiu per a joves trigui deu anys a arribar”, explicava el regidor de Joventut, Adrià Guevara. “Hem projectat aquest espai pensant que sigui fàcil d’adequar a altres usos i activitats que requereixi la ciutat”, comentava.Pel que fa a l’equipament definitiu, Guevara apuntava que  amb la situació actual “caldrà més creativitat per buscar finançament per poder-lo tirar endavant, però no hi renunciem”.

Buscant nom

L’Ajuntament i la Coordinadora d’Entitats Juvenils han proposat tres possibles noms per al nou equipament i preveuen obrir un procés participatiu telemàtic perquè tots les persones d’entre 16 i 35 anys puguin votar quin els agrada més.

Fa més d’un any que govern i Coordinadora treballen en aquest projecte i, segons indiquen, el més complicat ha estat trobar la nau: “volíem que fos en un polígon proper al centre, accessible a peu i de forma segura. Aquesta nau està a poc més de deu minuts caminant del centre”, comentava Serra.

FER UN COMENTARI