La plaça del Port, l’auditori Eduard Toldrà, l’església de les Neus i La Sala, escenaris de la FM de Vilanova

0
421

Aquest matí la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Adelaida Moya, ha presentat els actes que configuraran la Festa Major 2020. Tal com es va avançar fa unes setmanes, no s’ha renunciat a celebrar cap dels tres actes protocol·laris per excel·lència: el Convit a la Festa, l’Ofici en honor a la Mare de Déu de les Neus i la Renovació del Vot del Poble. Tot i això, s’han donat a conèixer també altres actes culturals que tindran lloc i que transcorreran en quatre emplaçaments: la plaça del Port, l’auditori Eduard Toldrà, l’església de les Neus i el Centre d’Art Contemporani La Sala. Es tracta de quatre emplaçaments que permeten controlar l’aforament i garantir les mesures de seguretat requerides. “Hem fet una programació primant la contractació d’artistes i professionals de la cultura locals i comarcals”, anunciava la regidora.

Control d’accés amb entrada (gratuïta)

A més, per assistir en pràcticament tots els actes caldrà adquirir una entrada a preu 0. Per fer-ho, s’haurà d’accedir a partir del dia 30 a la web de l’Auditori Eduard Toldrà o adreçar-se a la taquilla del Teatre Principal.

A la plaça del Port hi haurà un espai tancat amb dos escenaris que podran estar o no muntants simultàniament. Allà hi tindran lloc bona part dels actes programats. El dia 2 s’hi celebrarà l’espectacle familiar “Ali Babà i els 40 lladres” (a les 19.30 h) i s’hi projectarà la pel·lícula “Estiu de 1993” (a les 23 h). L’endemà, dia 3, els actors Dafnis Balduz i Carla Barrosso presentaran “Amics” (a les 19.30 i a les 22.30 h) i el dia 4 la Zebrass Band presentarà el seu nou espectacle “Som Pell” (a les 19.30 h) i la Banda de l’Escola de Música Mestre Montserrat oferirà un concert (a les 23 h). El dia 5 la plaça del Port acollirà els Versots del Ball de Diables (a les 19.30 h) i el concert d’havaneres amb Els Pescadors de l’Escala ( a les 21 h). En aquest espai l’aforament estarà limitat a 300 persones (escenari petit) o 500 (escenari gran).

El Convit a la Festa enguany canvia d’emplaçament, deixa el Saló de Plens de l’Ajuntament per l’auditori Eduard Toldrà. Serà, com és habitual, el dia 4 a dos quarts d’onze del matí i enguany consistirà en una arenga sobre la història de la Festa Major llegida per membres del Ball de Pastorets i de Gitanes, que enguany celebren el seu 40è aniversari. En acabar, es llençaran 24 morterets (sempre eren 12) i es farà el repic de campanes. A l’auditori el dia 2 a les nou del vespre les artistes Elisabet Raspall i Belen Cabanes estrenaran l’espectacle “Jazzcastanyoles”.

A l’església de Sant Antoni Abat s’hi celebrarà l’Ofici en honor a la Mare de Déu de les Neus, el dia 5 a dos quarts d’onze del matí. L’aforament també estarà limitat i caldrà accedir-hi amb entrada, igual que en la resta d’actes. Quan acabi l’ofici, l’alcaldessa de la ciutat farà dins l’església la Renovació del Vot del Poble i a fora s’encendrà una traca. El dia haurà començat de bon matí amb les matinades, que s’adapten a la situació sanitària actual, fent sonar les gralles des dels tres campanars de la ciutat.

El quart espai central de la Festa Major serà el Centre d’Art Contemporani La Sala. En aquest emplaçament de l’1 d’agost al 13 de setembre s’hi podrà veure l’exposició “Encomana’t de festa”, la qual reproduirà la cercavila del Vot del Poble, la més rellevant de totes. Per primera vegada s’han reunit totes les peces que configuren el patrimoni festiu de la ciutat amb l’objectiu de deixar constància del vessant més folklòric que enguany no podrà lluir per Festa Major i, al mateix temps, explicar a tots els visitants el què, com i per què, de la cercavila. La mostra serà l’únic acte de tots els programats que no requerirà accedir-hi amb entrada, ja que l’aforament s’anirà controlant in situ.

La regidora Adelaida Moya ha insistit en el fet que els aforaments seran més limitats que habitualment i que pot ser que les entrades s’acabin aviat. Per aquest motiu ha demanat paciència i comprensió a tots els veïns i ha explicat també que els actes protocol·laris seran transmesos en directe per Canal Blau. Pel que fa a les mesures de seguretat, Moya ha insistit que en tots els actes es compliran rigorosament tots els requisits fixats pel Procicat i que tant el consistori com els Pabordes són molt conscients que si arribat el dia no es veu prudent celebrar algun dels actes, s’anul·larà: “la salut està per sobre de tot”, ha recalcat.

A banda del programa d’actes, la Rambla Principal lluirà engalanada de Festa Major com sempre i també el campanar de Sant Antoni tindrà la senyera, tot i que es penjarà sense el tradicional acte d’hissada. A banda de les matinades, la música del seguici festamajorenc estarà present els cinc dies de festa a través del sistema de megafonia que en diferents moments anirà fent sonar les tonades.

 

 

 

 

FER UN COMENTARI