Ahir a la tarda, per tercera setmana consecutiva, els treballadors de la fàbrica de Saint-Gobain de l’Arboç es van manifestar per protestar contra la decisió de la direcció de tancar la divisió Glass i deixar sense feina més de 120 treballadors. La concentració va rebre el suport de familiars, veïns de la zona i d’una àmplia representació d’alcaldes de la comarca, a més de treballadors de la planta de Bosch a Castellet i la Gornal, amenaçada també de tancament. Durant la protesta el comitè d’empresa va deixar clar que aquesta setmana serà “vital” pel futur de la planta i que els treballadors han d’estar “més units que mai”, ja que la direcció de l’empresa els està intentant debilitar.
Reunió d’urgència amb la direcció
Finalitzada la manifestació, comitè d’empresa i direcció es van reunir d’urgència telemàticament després que  al matí els treballadors de Saint-Gobain desbloquegessin els accessos a les naus d’emmagatzemament que la companyia té al polígon industrial de Bellvei tancats des de divendres. Durant aquests tres dies, treballadors de la companyia havien aparcat els seus vehicles als accessos de les naus impedint que els camions poguessin carregar material. Un cop pactada la reunió, els treballadors van permetre l’entrada de tres camions quan de mitjana se’n carreguen una desena.

Des del comitè d’empresa es destaca que gràcies a la pressió exercida amb el bloqueig de les naus logístiques han aconseguit “arrencar” una reunió que no estava prevista i que els ha de servir per “guanyar temps”.

Per la seva banda, fonts de l’empresa, lamenten que el bloqueig dels magatzems “entorpeix” la negociació de l’ERO i “posa en perill” empreses que res tenen a veure amb el conflicte laboral de Glass com ara la divisió Sekurit de la mateixa companyia o clients com Seat, Opel o Mercedes.

Volen més dies per negociar

Segons el comitè, aquesta setmana serà vital perquè han d’aconseguir que l’empresa accedeixi a allargar el període de negociació més enllà de trenta dies i així poder pactar allargar un any i mig la vida útil del forn de la planta. Amb aquests divuit mesos, podrien aprofitar per negociar un pla de futur per la plantilla. Mentre la direcció no s’avingui a retirar l’ERO i negociar “sense presses”, els representants de la plantilla han deixat clar que mantindran el bloqueig del centre logístic de Bellvei perquè és l’única manera de “fer una mica de mal” a l’empresa.

Més enllà de les negociacions amb la direcció, el comitè d’empresa té previst reunir-se dimarts amb el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, per mirar de buscar una sortida al conflicte laboral.

FER UN COMENTARI