La regidora de Promoció Turística de l’Ajuntament de Vilafranca, Dolors Rius, ha presentat aquest matí un nou projecte turístic inclòs en el pla de màrqueting de l’ens, que busca “fer de Vilafranca una destinació turística de primer nivell”. La iniciativa sorgeix a partir dels interessos i voluntats dels turistes i suposarà un lligam més íntim amb les vivències i experiències pròpies del territori.

Per a Rius, “quan som turistes no volem ser definits com a tal i busquem conèixer la zona que visitem des de dins, allunyant-nos dels recorreguts habituals, per viure entre els ciutadans locals”. En aquesta línia, la iniciativa que proposen permetrà que els nouvinguts coneguin de forma més directa el lloc i s’adapti, així, la destinació a les demandes dels visitants. La clau de volta d’aquesta nova proposta, que porta el nom d’Amfitrions de Vilafranca, són els mateixos vilafranquins i vilafranquines; que de manera voluntària i gratuïta oferiran un acompanyament als turistes que sol·licitin aquest tipus de servei.

L’Ajuntament recopilarà, fins a finals de maig, una xarxa d’amfitrions per fer una base de dades que agrupi ciutadans de diversos perfils: del món cultural i folklòric, del món vitivinícola, del món de l’esport, de la gastronomia… L’objectiu del projecte és, també, sensibilitzar la població de la importància en auge del turisme a la vila. Rius destacava que “tothom pot ser amfitrió; només cal voluntat, flexibilitat i disponibilitat i un cert potencial dins el món del patrimoni, la història o algun àmbit com el comerç, l’aprenentatge d’idiomes, la cultura, els esports…”.

Varietat d’edats i camps

L’Ajuntament informarà els amfitrions de totes les novetats i aspectes més bàsics del Penedès, de manera que l’experiència sigui de descoberta i vagi més enllà dels punts essencialment turístics. A la roda de premsa també hi han participat dos dels amfitrions que ja han acceptat ser “ambaixadors de la terra”, com comentava la jove Gemma Muray, cap de turisme de Parés Baltà i balladora dels Capgrossos. El reconegut enòleg Josep Ribas també formarà part d’aquesta xarxa, i afirmava que ho encara “molt engrescat i amb ganes de participar en una proposta pionera”.

L’alcalde, Pere Regull, ha volgut recordar el potencial turístic del territori i ha assegurat que aquesta iniciativa, juntament amb l’avantatge geogràfic de la zona, contribuirà al manteniment d’un “turisme de qualitat i sense problemàtiques” i que servirà per “evitar ensenyar només pedres i imatges buscant l’oferta de vivències”.

Les persones interessades a participar com a amfitriones poden consultar la pàgina web de l’Ajuntament o trucar al 93 818 12 54 (Oficina de Turisme).

FER UN COMENTARI