Les Fires de Maig de Vilafranca es van celebrar del 22 al 24 de maig amb format virtual, esdevenint la primera fira multisectorial en línia del país. “Estem molt satisfets de com va funcionar aquesta experiència inèdita perquè va ajudar a generar oportunitats de negoci en un moment en què tot estava aturat”, ha explicat el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort.

Gairebé 30.000 usuaris van accedir a la plataforma de les Fires de Maig i van poder navegar per conèixer els 118 expositors que van participar-hi (27% del sector comerç i serveis; 20% d’automoció; 17,5% equipament per a la llar; 17% d’associacions i entitats; 10% d’alimentació i un 8,5% de maquinària agrícola). El nombre d’expositors va ser similar al d’anteriors edicions i el fet que la presència a l’espai fos gratuïta va permetre, segons el regidor, que “molts expositors que habitualment no van a la fira, especialment petit comerç, en aquesta ocasió hi participessin”.

Les Fires de Maig virtuals van tenir un caràcter més local que en anteriors edicions, ja que el 88% dels expositors provenien de Vilafranca i la resta de comarca. Pel que fa a l’expectativa de negoci, un 13% de les empreses participants assegura haver fet alguna venda, mentre que un 48% diu haver atès possibles clients.

L’espai Demo, destinat a difondre informació de productes o experiències concretes dels expositors, va acollir 22 activitats en les quals van participar-hi 1.089 persones. I especialment concorreguda va ser la conferència inaugural en línia de les Fires, a càrrec de l’economista Emilio Duró, amb 635 participants.

Conviure amb les fires presencials

Amb totes aquestes dades a la mà, l’Ajuntament de Vilafranca ha anunciat que l’any vinent repetirà experiència, tot i que com a complement de les Fires que espera poder fer ja en format presencial. “Deixarem la plataforma oberta uns dies abans i uns després de la mostra, ja que pensem que pot ser un bon complement i una eina interessant tant pels expositors com pels visitants”, ha conclòs Montfort.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha subratllat el fet que les Fires de Maig virtuals han suposat per a molts expositors la seva primera aventura en l’on line: “per a molts les fires han sigut la manera d’introduir-se a l’entorn virtual i perdre la por. Les Fires de Maig ens han ensenyat a tots plegats que es poden compaginar els dos formats”, ha manifestat.

 

FER UN COMENTARI