L’Ajuntament de Vilanova estalviarà 60.000 euros anuals en el consum elèctric

0
174

El nou contracte fixa que tota l’energia consumida ha de provenir d’energies renovables

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú podria estalviar fins a 60.000 euros cada any en el consum elèctric dels edificis municipals, dels organismes autònoms i de les societats municipals. Aquesta setmana ha sortit a licitació el nou contracte perquè tota l’electricitat que es consumeixi sigui produïda exclusivament per fonts renovables. Aquesta acció forma part del Pla d’Acció i Energia Sostenible pel Clima per complir amb els objectius marcats per la Unió Europea per al 2030.

Els edificis municipals que passaran a ser més sostenibles un cop hagi finalitzat la licitació són la mateixa Casa de la Vila, l’Institut Municipal d’Educació i Treball, la Companyia d’Aigües, el Museu Víctor Balaguer, l’empresa VNG Aparcaments i l’Oficina d’Assistència Social. En conjunt, la factura de la llum de totes aquestes dependències s’enfila actualment fins als 1,8 milions d’euros. La reducció de l’import anual serà possible perquè amb el nou contracte es pagarà la llum a partir del preu diari que es fixa al mercat i no pas a un preu fix com fins ara.

La regidora de Medi Ambient, Marta Jofra, ha explicat que la intenció és invertir aquest estalvi amb més mesures d’eficiència energètica. Per la seva banda, l’alcaldessa de Vilanova, Olga Arnau, ha remarcat que aquest estalvi no és només econòmic sinó que també s’estalvia en emissions de CO₂. La idea del govern local és anar millorant en sostenibilitat i té la intenció d’instal·lar durant els propers anys sostres fotovoltaics d’autoconsum, com els que ja hi ha a l’Escola Municipal de Música.

Vilanova i la Geltrú serà dels primers ajuntaments catalans en posar en marxa aquesta iniciativa. La previsió del consistori és finalitzar la licitació el pròxim mes de juny perquè l’empresa guanyadora pugui començar a subministrar l’energia sostenible aquest estiu.

FER UN COMENTARI