L’Arboç analitzarà l’ADN dels excrements de gossos per sancionar els propietaris que no els recullin

0
191

L’Ajuntament de l’Arboç s’ha proposat erradicar definitivament el problema d’incivisme derivat dels excrements de gossos que no es recullen a la via pública. Per això destinarà 25.000 euros del pressupost municipal del 2019 i modificarà les ordenances municipals per obligar a tots els propietaris de gossos a censar-los, posar el xip identificatiu i a realitzar una analítica de sang a l’animal per tenir censada la mostra d’ADN. Els excrements que es trobin a la via pública es recolliran i s’analitzarà l’ADN que es contrastarà amb la base de dades i se sancionarà el propietari que a més, haurà de pagar el cost de l’anàlisi.

Amb l’objectiu de conscienciar a tota la població es crearà la Brigada Civil de Protecció Animal amb voluntaris que, coordinats amb la Policia Local realitzarà primer una campanya informativa on s’explicarà les modificacions de l’ordenança municipal i les obligacions dels propietaris de gossos i s’encarregarà de recollir les mostres que es puguin trobar al carrer. Els encarregats de realitzar l’anàlisi de l’ADN fecal serà l’empresa vallesana Vetgenomics, especialitzada en la identificació genètica en animals i ubicada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Per formar la Brigada Civil de Protecció Animal es cerquen voluntaris que vulguin dedicar una part del seu temps. Tots els interessats a fer de voluntaris han d’enviar un mail amb les seves dades a brigada.cpa@gmail.com

Per informar d’aquesta campanya, s’ha convocat una presentació el dimarts, 19 de febrer, a dos quarts de vuit del vespre a l’Auditori municipal.

A banda d’aquesta mesura, des de l’Ajuntament no es descarta emprendre altres mesures per acabar amb altres actituds incíviques.

FER UN COMENTARI