L’equip Quadafons Competició, de Guardiola de Font-rubí, torna al Dakar, després de la seva darrera participació l’any 2011. El repte que s’ha marcat l’equip, integrat per Pep Sabaté (pilot), Josep R.Cañís (navegant a la cabina) i Jordi Montaner (mecànic), és convertir-se en la sorpresa de la competició del 2017. Per aconseguir-ho, han desenvolupat un camió purament de competició construït des de zero.

Sobre la base d’un Mercedes Axor s’ha treballat intensament per reduir el pes del vehicle i baixar el seu centre de gravetat per millorar-ne l’estabilitat. Per aconseguir-ho, s’han reubicat el motor i la caixa de transferència darrere de la cabina. També s’ha reforçat el xassis per aguantar la duresa de la carrera. Per moure amb soltesa les vuit tones que pesa el camió, l’equip ha preparat un motor Caterpillar de 16.400 c.c. que proporciona una potència de 940 cv.

El Dakar 2017 arrencarà el 2 de gener a Asunción (Paraguai) i recorrerà Paraguai, Argentina i Bolívia per tornar a Argentina, on el 14 de gener finalitzarà a Buenos Aires. Seran gairebé dues setmanes d’intensa competició on es buscarà el límit en la carretera més dura del món.

FER UN COMENTARI