Les caves Rovellats de la Bleda impulsen un rumb nou amb mirada ecològica i sostenible

0
434

Les caves Rovellats han engegat un pla estratègic amb l’objectiu de convertir- se en un dels cellers de referència del sector del cava. Per fer-ho, Rovellats ha reestructurat part de la gestió comercial, ha renovat una part del portfoli de productes i ha creat nous serveis d’enoturisme amb un equip totalment renovat. Aquest canvi també s’ha efectuat en el procés d’elaboració, ja que unes 50 hectàrees de vinyes propietat de Rovellats s’han reconvertit a ecològiques.

Sota la direcció de Josep Cardona, membre de la tercera generació de la família fundadora del celler de la Bleda, Rovellats està impulsant diferents accions per disminuir l’impacte ambiental. Per exemple, amb la disminució del consum de l’aigua, l’ús de materials reutilitzables o reciclables i l’ús d’energia verda. A més, Rovellats participa en diversos programes de reinserció social i en accions solidàries, com el Festival MusicVeu que organitza la Fundació Pinnae en benefici d’entitats socials del Penedès.

Enoturisme

Rovellats també presenta nous paquets enoturístics dirigits a totes les edats. Algunes d’aquestes activitats són fixes i es poden reservar durant tot l’any com podrien ser les visites comentades amb tast de producte, els esmorzars a la vinya, les rutes amb bicicleta o el servei de CavaBar que cada cap de setmana obre als migdies, amb entrada lliure.

També es programen activitats de forma puntual, com els “Rovellats Vinyls by John Jacobsen”, un maridatge entre la música dj i els vins i caves Rovellats, destinat a públic jove; també sessions de ioga, concerts, narracions de contes per a adults, tallers infantils i showcookings. A la vegada, Rovellats forma part dels cellers de La Carretera del Vi.

Sota la Masia del segle XV i situada a 12 metres de profunditat, la cava de Rovellats és única al món per la seva original estructura d’estrella de sis puntes i una rotonda central.

FER UN COMENTARI