Les CUP del Garraf porten el projecte de l’autòdrom als tribunals

0
610

La CUP ha presentat un recurs contenciós administratiu contra el Departament de Territori de la Generalitat per intentar aturar per la via judicial el projecte de l’autòdrom de Terramar. En concret, els grups de referència de la CUP a Vilanova (Capgirem Vilanova CUP), Sant Pere de Ribes (Construïm), Sitges (Guanyem) han presentat el recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la modificació del pla d’ordenació urbanística municipal de Sant Pere de Ribes, aprovada definitivament per la Generalitat. El tribunal té ara vint dia per admetre o no a tràmit el recurs i, en cas de fer-ho, el podria resoldre en un any, sense que això n’aturi la tramitació.

La portaveu ribetana, Esther Rodríguez, lamenta que tots els esforços fets fins ara per intentar aturar el projecte davant l’Ajuntament de Sant Pere hagin estat en va, ja sigui en forma de reunions, mocions presentades al ple, mobilitzacions ciutadanes convocades per la Plataforma Verda de l’Autòdrom o amb les al·legacions. Segons la regidora de Construïm, “demanem a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes parlar, que escolti, taules de diàleg, una exposició pública, fer un procés participatiu real i que escolti la comarca”, a més de recordar que “té tota l’oposició en contra”.

La judicialització de l’afer es basa en el fet que el que avui és un espai natural protegit pel PEIN i per la Xarxa Natura 2000, amb funció de connector natural, ara passarà a ser edificable, i en una zona que és inundable. A més a més, recorden que la tramitació es va fer durant el període de confinament, de manera que es va obstruir “el dret ciutadà a la participació i a intervindre”.

Andreu Bosch, en representació de la plataforma, ha agraït la decisió de la CUP de plantar cara al projecte davant dels tribunals, com també a les més de trenta entitats que han signat el manifest de rebuig al macroprojecte. “La unitat d’acció és molt important”, ha manifestat Bosch.

Enric Garriga, regidor vilanoví, ha parlat de “nova agressió al territori” amb un “projecte especulatiu, que castiga encara més aquesta comarca” del Garraf.

El projecte de l’empresa Gran Prix contempla a l’antic autòdrom de Terramar, a tocar de Sitges, una gran zona d’equitació i de motor amb diversos hotels, edificis annexos, zones d’aparcament i els accessos per arribar-hi.

FER UN COMENTARI