Les Fires de Maig de Vilafranca van generar un impacte econòmic de quasi 5 milions d’euros

0
114

Les Fires de Maig de Vilafranca de 2022 van tenir un impacte econòmic de 4.994.128 euros, segons es desprèn de l’informe d’impacte econòmic encarregat per l’Ajuntament. L’estudi indica que per cada euro invertit hi va haver un guany de 94,5 euros, xifra que representaria un 27% més que al 2018, l’últim any que s’havia fet aquest informe.

Les Fires enguany han tornat a tenir el seu format habitual, després de dos anys sense realitzar-se. Van ser del 13 al 15 de maig i després de superar la doble incertesa que suposava, per una banda, el fet que a principis d’any encara es dubtava de la viabilitat de la celebració de les fires, i d’altra banda pel desconeixement de quina resposta tindrien per part dels visitants potencials. Al final, l’estimació municipal és que va comptar amb més de 33.000 visitants (abans de la pandèmia se solia donar la xifra de 40.000 visitants, habitualment).

Els gairebé 17.000 m2 de fira van ser ocupats per 116 expositors, més de la meitat dels quals ja han manifestat la intenció de tornar-hi l’any que ve. Una altra xifra donada és la dels més de 2.000 infants que van participar dels 104 tallers organitzats per la Societat El Casal a l’espai Jugafira, el que reafirma el perfil del públic familiar de les Fires de Maig.

FER UN COMENTARI