“Mou-te pel zero”: Vilafranca premiarà la ciutadania que compleixi reptes per reduir els residus

0
365
La iniciativa és accessible a través d'una aplicació però també a través d'unes butlletes que es poden demanar als mercats. // LA FURA

Aquesta setmana la regidora de Medi Ambient, Lourdes Sánchez, i el tinent d’alcalde de Desenvolupament econòmic i Projecció exterior, Joan M. Montfort, ambdós de l’Ajuntament de Vilafranca, han presentat la campanya “Mou-te pel zero”, una nova iniciativa per fomentar la reducció de residus.

Montfort apuntava que l’Ajuntament impulsa projectes per garantir una vila sostenible com el segell Biosphere o bé el programa Penedès Circular. El tinent d’alcalde afegia que amb la campanya “Mou-te pel zero” l’Ajuntament pretén “enfortir el lligam entre la ciutadania i el comerç i el compromís en la reducció de residus per mitigar els efectes del canvi climàtic i alhora fomentar el comerç de proximitat”.

Aquesta campanya consistirà en la proposta de diversos reptes per reduir residus i generar hàbits de compra i consum diari responsables, que es podran veure a través de l’aplicació “Go Zero Waste” o amb les butlletes que es poden trobar al Mercat de la Carn i al de Sant Salvador. L’assoliment dels reptes aportarà punts als participants, que podran guanyar premis i participar en sortejos.

La campanya s’inicia aquest dimarts 14 de setembre i finalitza el 18 de desembre, i inclou sortejos els dies 16 d’octubre, 20 de novembre i 18 de desembre. La iniciativa és un projecte de l’empresa homònima Mou-te pel zero, creada per aportar mesures per facilitar a empreses i Ajuntaments la reducció de residus. Martí Morató, membre fundador de l’empresa, apuntava que un dels seus aspectes destacables és “l’empoderament en dades, ja que cadascú pot tenir un registre dels residus que deixa de produir”. Go Zero Waste es pot trobar a dia d’avui a uns 35 països.

L’aplicació es pot descarregar i cal registrar-s’hi. Cada cop que es vulgui fer un repte s’haurà de fer una fotografia per demostrar-ho, i quan el repte es consideri assolit els usuaris aniran desant punts. A Vilafranca actualment hi ha adherits més d’una trentena d’establiments amb hàbits sostenibles, però els usuaris poden suggerir-ne de nous, que s’aniran afegint al mapa del municipi.

FER UN COMENTARI