Muntadas i Miralda donen forma a la primera exposició del 30è aniversari de Palmadotze

0
719
Una de les obres de Miralda, exposada a Mas Pujó (foto: ACN).

La galeria Palmadotze es troba en plena commemoració del seu trentè aniversari, que es va escaure l’any passat. El passat 28 de desembre va inaugurar una exposició a la seva seu de la masia Mas Pujó amb la qual obre la programació, de la mà de dos dels artistes catalans actuals més universals de l’art contemporani, i que per separat ja havien exposat en diverses ocasions a la galeria penedesenca. “M&M” és un projecte inèdit d’Antoni Muntadas i Antoni Miralda, que suposa la col·laboració d’aquests dos artistes que no feien un projecte conjunt des de fa 47 anys, quan al 1972 l’atzar els va reunir a Nova York amb un projecte titulat “Sangria 228 West B’Way”.

La mostra de dos dels artistes que en la present dècada han estat Premi Velázquez inclou algunes de les seves peces més representatives distribuïdes en dues sales, així com un vinil de grans dimensions on Muntadas i Pujadas es presenten en forma d’acrònim a través de logotips que posseeixen una doble ema. Una videoprojecció sobre la cultura del vi i la trajectòria de la família de vinaters i galeristes que hi ha darrere Palmadotze completa l’experiència. Segons Anna Rovira, directora artística de l’espai, Muntadas i Pujadas “tenen estils totalment diferents però coincideixen en la voluntat d’expressar un missatge, reflexionar sobre la realitat del moment: les seves peces tenen un rerefons que va més enllà de l’estètica”. L’exposició es pot visitar fins al març.

La directora de l’espai, Pilar Carbonell, es mostra satisfeta amb la trajectòria de Palmadotze i afirma que està “consolidada”. Al llarg de trenta anys hi han exposat més de 300 artistes i la galeria ha complert l’objectiu “d’apropar l’art contemporani al Penedès”. Amb tot, reconeix que el fet de trobar-se fora del circuit barceloní (primer a Vilafranca i ara als Monjos) sempre els ha obligat a treballar “més dur” que la resta.

FER UN COMENTARI