Neix una plataforma cívica en contra de l’Agroparc

0
1963

A primers de març es va constituir, a Sant Llorenç d’Hortons, la plataforma ciutadana #StopAgroparc, amb l’objectiu d’aturar la construcció de l’Agroparc que el grup Ametller vol construir en 121 ha a cavall dels termes de Sant Llorenç d’Hortons i Gelida. A més de veïns i veïnes dels dos municipis, la plataforma compta també amb l’adhesió d’entitats com l’Assemblea Guspira de Sant Llorenç, el col·lectiu ecologista Bosc Verd, unió de Pagesos, ADEMA de Sant Sadurní, l’Associació Amics de la Font del Cuscó de Sant Cugat, així com partits polítics com la CUP de Gelida i Entesa-ERC-MES-AM de Sant Llorenç.

Des de la plataforma es preveu crear una web i impulsar diferents accions (xerrades, recollida d’al·legacions, banderoles, etc.) per informar tota la població del Penedès dels perjudicis que, segons ells, comportaria la construcció de l’Agroparc. “Volem que la Generalitat visualitzi que no volem aquest Agroparc en aquest sòl no urbanitzable; volem sensibilitzar a la població de l’impacte que tindria, tant al territori i a la biodiversitat, com en l’equilibri econòmic local de les petites i mitjanes empreses familiars del sector agrari i vitivinícola”, expliquen els seus portaveus.

Aquesta setmana, el departament de Territori i Sostenibilitat ha fet públic un informe d’abast sobre l’avantprojecte de l’Agroparc. Bosc Verd encara l’està estudiant però, segons afirmen, la Generalitat ha detectat incongruències en el projecte.

FER UN COMENTARI