Diumenge 26 de maig arriba a Olesa de Bonesvalls la Fira de vins del Massís del Garraf “Vinum”, que neix amb l’objectiu de promocionar i recolzar els cellers que formen part d’aquesta zona geogràfica i donar a conèixer els productes vinícoles que s’hi elaboren.
L’obertura de la Fira, que estarà ubicada a l’Hospital dels Cervelló, serà a les 12 del migdia i hi participaran nou cellers: Valldolina i Avenc del Garraf d’Olesa de Bonesvalls; Puig Batet i Vinya del Sastre de Sant Pere de Ribes; el Celler de l’Hospital de Sitges; Cuscó Berga de les Gunyoles i; Foresta de l’Arboçar. També comptarà amb dos projectes cooperatius convidats. D’una banda, la cooperativa Mussura del poble agermanat amb el municipi, Seneghe (Sardenya), que executa un projecte Europeu d’intercanvi juvenil de bones pràctiques en relació amb la vinya. I de l’altra, Coop-era, un projecte penedesenc d’inserció de col·lectius altament vulnerables mitjançant la gestió integral de terres de cultiu i aplicant criteris d’economia social i solidària que facilita el relleu agrari. En aquest sentit, la part gastronòmica comptarà amb quatre establiments, les carnisseries Cal Simó i Conxi d’Olesa de Bonesvalls, el restaurant Cal Joanet de Vilafranca i el restaurant Fonda Neus de Sant Sadurní.
El preu dels tiquets, que es podran adquirir al punt d’informació ubicat a la mateixa fira, és de 4 € per a 1 tiquet de vi i 1 de gastronomia i de 6 € amb copa. També hi ha un paquet de 3 tiquets de vi i 3 de gastronomia per 12 € i amb copa per 15 €. El preu de la copa és de 2 €. Cada expositor decidirà el nombre de tiquets a bescanviar en funció dels productes.
El programa d’activitats també compta amb dos maridatges de quatre vins i formatges catalans premiats a càrrec de Caram Caram a la Capella de Santa Maria, un taller de pintura amb vi a càrrec de Marta Arañó i de dues actuacions musicals amb els grups “Trifàsic amb gel” i “Apocadixie”. A més, a dos quarts d’onze del matí, hi haurà una taula rodona sobre el paisatge passat, actual i futur, que comptarà amb ponències sobre la pedra seca, les excavacions, la prevenció d’incendis, el món cooperatiu al sector agrari, la gestió de cultius en risc d’abandonament o els joves a la vinya. El programa sencer es pot consultar a olesadebonesvalls.cat.