El Ple del Consell Comarcal va aprovar dijous de la setmana passada destinar 634.000 euros al manteniment de la xarxa de camins i la integració paisatgística de polígons industrials i rotondes interurbanes a l’Alt Penedès.

En concret, en primer lloc, es va aprovar una proposta que preveu que la Diputació de Barcelona subvencioni amb 400.000 euros les obres de manteniment de 14 camins rurals, que s’hauran d’executar entre 2017 i 2018. Els camins seleccionats són: el que passa per Cal Molins Nou, Cal Frares i Cal Bruna (fins a enllaçar amb el nucli de Sardinyola), a Castellví i Santa Margarida i els Monjos; la Carrerada i el camí dels Pujols, de Font-rubí a la Granada; el camí del Puig, a Gelida; el camí de la Creueta (que connecta amb Sant Quintí), a Mediona i el camí de les Llambardes (que connecta amb la Llacuna i Torrelles); el camí de Penyafel, (que connecta Olèrdola i els Monjos); el camí fins a Sant Joan Samora, a Sant Llorenç; el camí que va de Sant Llorenç fins a Espiells i el camí que va de Can Catassús a Mas Asperó (Sant Sadurní); el camí de les Cabanyes a la Granada; el de Can Rossell de la Serra (de Subirats a Torrelavit); el de Can Batista (de Subirats a Sant Sadurní); el camí de la Berna (a Torrelles); i el camí de la Font (de Font-rubí a Vilobí).

La segona proposta consistia en l’enjardinament en cinc polígons industrials, per integrar-los paisatgísticament: els de Sant Pere Molanta (Olèrdola), el polígon la Masia i el punt de la benzinera (a Sant Cugat), Els Vinyets-Fogars (a Sant Quintí) i el polígon de Torrelavit. L’import d’aquestes obres serà de 100.000 euros.

La tercera proposta consistia en l’enjardinament de cinc rotondes interurbanes: a la C-15, les rotondes de la Granada, Santa Fe i Vilafranca, i a la N-340, les dels polígons de Sant Pere Molanta (Olèrdola) i dels Cinc Ponts (Sant Cugat Sesgarrigues). El Consell Comarcal hi destinarà 134.000 euros.

Segons el president comarcal, Francesc Olivella, “el paisatge és un dels actius més importants de la nostra comarca, i posar ordre en el territori és fer-lo més interessant des del punt de vista turístic i enoturístic”.

Aquestes dues propostes d’inclusió en les línies de subvenció de la Diputació es van aprovar amb els vots a favor de CiU, el PSC, ERC, Entesa i el PP, i l’abstenció de la CUP.

FER UN COMENTARI