Pop, gamba i tonyina a la 3a Jornada del Peix i del Marisc de Vilanova

0
230
Caixa de pop. // LA FURA.

Els productes més preuats de la llotja de Vilanova tornaran a ser els protagonistes de la Jornada Gastronòmica del Peix i del Marisc el pròxim 4 de juny. La fira gastronòmica arriba enguany a la seva tercera edició i té l’objectiu de promocionar la producció local de les cinc modalitats de pesca que hi ha al port vilanoví: l’encerclament, l’arrossegament, el palangre, el marisqueig i les arts menors.

En aquest sentit, la Confraria de Pescadors, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova, ha organitzat un vermut popular, al migdia, i un sopar, al vespre, on es podran degustar cinc plats que inclouran espècies com el pop, la gamba, la sípia, la tonyina i la sardina. Els membres dels Llaguts de Vilanova i els alumnes de l’escola d’Hostaleria Joan Ramon Benaprès de Sitges seràn els encarregats de fer les elaboracions a la mateixa llotja de peix, que estarà oberta a tots els assistents. El Patró Major de la Confraria vilanovina i regidor del Primer Sector, Jaume Carnicer, creu que la jornada al port permet “reivindicar la tasca dels pescadors i donar visibilitat al producte local i de proximitat”.

Més enllà de la gastronomia

Tots els plats aniran acompanyats d’una selecció de vins i caves Llopart i, a més de les activitats gastronòmiques, la confraria també ha organitzat activitats per als més petits, com ara l’espectacle Pescaplàstik, a dos quarts d’una del migdia. Es tracta d’un espectacle de clown mediambiental a càrrec del pescador Salvador Manera, que explicarà a través de jocs i contes la importància de reciclar i no malmetre el medi ambient amb els tipus de pesca intensives, i el llançament de plàstics i residus.

El sopar també estarà amenitzat amb musica en directe, a càrrec del cantant i compositor Salvador Bertran. El moll obrirà les seves portes al migdia, i tothom que ho desitgi podrà gaudir del vermut, amb l’adquisició prèvia d’un tiquet. Pel sopar, en canvi, cal fer reserva prèvia a través de la pàgina web visitvilanova.cat.

FER UN COMENTARI