Ja està tot apunt per una nova edició de la Fira del Gall, i ja en van 352. Aviram, gastronomia i vins de la DO Penedès es concentraran al parc de Sant Julià durant el cap de setmana del 17 i 18 de desembre. Serà la primera fira on el seu protagonista, el Gall del Penedès, tindrà el certificat d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP). Els visitants i compradors podran distingir els criadors de Gall Negre del Penedès amb IGP perquè estaran a la primera plaça i degudament identificats. A més, totes les peces que es venguin a l’estand de sacrificats seran galls amb aquest segell. En aquest sentit, M. Antònia Udina, membre del Consell Regulador de la IGP Gall del Penedès, va explicar que han editat 20.000 etiquetes per tot l’any i preveuen fer curt.
Pel que fa a la mostra gastronòmica de plats d’aviram, un any més manté preus i ofertarà 21 plats elaborats per 7 restaurants penedesencs i maridats amb fins a 20 vins negres de la DO Penedès.

Quant als vins, el Superceller comptarà amb desenes de referències de la DO i acollirà cinc tastos al llarg del cap de setmana. A més, coincidint amb la Marató de TV3, la DO organitzarà un tast solidari per a 150 persones al mateix parc de Sant Julià.

Enguany, la raça convidada a la Mostra Concurs serà l’Espanyola Cara Blanca, que compartirà espai amb el Concurs de Raça Penedesenca Memorial Amadeu Francesch i el Concurs de closca d’ou de gallina penedesenca.
La Fira d’Artesania, que cada any aplega centenars de parades, enguany començarà al carrer Oriol i s’allargarà per l’avinguda Catalunya. I, entre les moltes propostes culturals del cap de setmana de Fira, destaca la Mostra de Bestiari Festiu de Ploma, que enguany arriba a la 20 edició i ho celebra amb una trobada de vint peces.

Durant la presentació de la Fira, l’alcalde, Pere Regull, va destacar la singularitat d’aquesta mostra com “el factor que genera que vingui gent de tot arreu de Catalunya”. Justament, per facilitar l’arribada de visitants, es comercialitzarà un paquet turístic (125 euros) que inclourà una nit d’hotel, degustació a la Mostra Gastronòmica i al Superceller, sopar en restaurant i visita a celler.

FER UN COMENTARI