El president de la Generalitat Carles Puigdemont va inaugurar divendres la vintena edició del Cavatast, acompanyat de la popular cuinera Ada Parellada. En el seu discurs el president va qualificar el cava “com un dels agents d’internacionalització més poderosos d’aquest país” i va atribuir-li “el lideratge en la revolució gastronòmica que ha viscut Catalunya”.

Coincidint amb el 20è aniversari del Cavatast, va explicar en xifres l’evolució que ha experimentat el sector. En dues dècades el del cava s’ha convertit en el tercer subsector en importància de la indústria agroalimentària del país. S’ha augmentat més d’un 40% el nombre d’ampolles de cava produïdes i s’han triplicat les vendes a l’exterior, passat de 60 a 160 milions d’ampolles anuals.

Puigdemont va reivindicar “la vocació d’obertura al món que té el cava des del prestigi del producte local”. “En 20 anys hem guanyat en qualitat, especialització, tecnologia i innovació”. “No ens hem d’aturar aquí. En aquest país no ens resignem mai. Volem seguir innovant i obrint mercats i estem en molt bones condicions per fer-ho”.

El Cavatast, en xifres

Un any més el Cavatast ha atret milers de visitants al llarg de tres dies. Segons una enquesta efectuada a peu de carrer, més de la meitat provenien de la demarcació de Barcelona, amb un increment del 2% respecte a l’any passat. Un 97% del públic ha valorat molt positivament el retorn de la fira al tram central de la Rambla Generalitat i la puntuació global donada a l’esdeveniment ha estat de 8,5 sobre 10. Entre les propostes que han tingut més èxit destaquen els tastos i maridatges al CiC, que van exhaurir les 500 entrades disponibles.

FER UN COMENTARI