Reciclar envasos tindrà premi a Sant Pere de Ribes

0
156
Imatge d'un contenidor groc amb una persona escanejant el codi QR abans de llençar una ampolla de plàstic

Sant Pere de Ribes se suma a la campanya Reciclos que impulsa l’empresa Ecoembes amb l’objectiu de fomentar el reciclatge d’envasos i promoure la separació en origen. A través d’una aplicació web els veïns i veïnes del municipi podran escanejar un codi QR cada vegada que dipositin un envàs al contenidor groc i a canvi generaran reciclos que podran bescanviar per algun regal o destinar a una finalitat social local, en aquest cas, al Banc d’Aliments. El nombre d’envasos que es podran reciclar per setmana amb aquest sistema és de 10, ja que, tal com va explicar Xavier Balagué, gerent d’Ecoembes Catalunya: “no volem fomentar un consum irresponsable i pensem que 10 envasos a la setmana és més que raonable”.

La campanya Reciclos fa dos anys que va començar a gestar-se i, després de diferents proves pilot, s’està implantant en diferents municipis. Segons Balagué, en les ciutats on s’ha dut a terme s’ha aconseguit incrementar un 20% el reciclatge d’envasos.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, va explicar que la gestió de residus és un dels temes més importants en l’agenda de tots els governs municipals i que sumar-se a aquesta campanya és un pas per millorar l’índex de reciclatge, però la voluntat del l’Ajuntament ribetà és anar més enllà. Garrido va destacar que l’adhesió del municipi a aquesta campanya s’ha treballat conjuntament amb el grup Fem Poble – En Comú Podem i el seu regidor, Alejandro Conde, va subratllar que es tracta d’un pas més cap a la transició ecològica i que el fet de bescanviar envasos per premis pot ajudar a visibilitzar entre la ciutadania que reciclar beneficia a tothom.

Bona part dels municipis del Garraf i l’Alt Penedès tenen mancomunat el servei de recollida d’escombraries en la Mancomunitat Penedès-Garraf. El vicepresident de l’Àrea de Residus Sòlids Urbans, Jordi Bosch, va anunciar que l’any 2020 es van recuperar més de 5.800 tones d’envasos i que l’índex de reciclatge en els municipis que tenen mancomunat el servei és del 43%: “Tenim molta feina a fer, perquè aquest 2021 s’ha d’arribar al 50%”, va indicar.

FER UN COMENTARI