Rècord de mostres al 56è Concurs Tastavins DO Penedès

0
135
Aquesta setmana s’han fet els tastos a cegues de les 159 mostres presentades. Foto: Acadèmia de Tastavins.

Aquest divendres, primer dia de Fires de Maig, es lliuraran els premis en un acte que tindrà lloc a l’Auditori Municipal

Com ja és habitual en les últimes edicions, l’edifici de l’Enològica de Vilafranca del Penedès ha acollit aquesta setmana el tast d’una nova edició, la 56a, del Concurs Tastavins DO Penedès, organitzat per l’Acadèmia Tastavins Penedès, amb la col·laboració tècnica de la DO Penedès i el suport de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

159 mostres presentades

Enguany una cinquantena de cellers han presentat un total de 159 mostres repartides en les set categories (blanc, blanc criança, rosat, negre, negre criança, escumós Clàssic Penedès i vins xarel·lo).

Durant tot un matí, el panell de tastadors –format per més d’una vintena de professionals del sector vitivinícola entre sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i responsables de compres de botigues especialitzades i gran consum– van tastar a cegues i van puntuar totes les mostres presentades per escollir els millors vins del Penedès. Una vegada més, l’Acadèmia Tastavins Penedès ha apostat per un panell de tastadors divers i professional que tasta a cegues i que garanteixen la pluralitat dels vins guanyadors de cada categoria.

El panell de tastadors del Concurs Tastavins DO Penedès va destacar l’alt nivell dels vins que es van tastar. Un fet indicador de la tasca que els cellers del territori estan desenvolupant des de fa anys, especialment en els darrers temps.

L’entrega de premis 

Els guanyadors del 56è Concurs Tastavins DO Penedès es donaran a conèixer avui divendres 13 de maig a les 20 h a l’Auditori de Vilafranca del Penedès, en el marc dels actes paral·lels a les Fires de Maig que se celebren aquest cap de setmana. Com en la darrera edició, l’entrega de premis es podrà seguir en directe a través de Penedès TV.

El Concurs de Tastavins DO Penedès és el més antic de tots els que se celebren al sud d’Europa.

FER UN COMENTARI