Ribes recupera la festa i la tradició per Sant Pere

0
148
Foto: Ajuntament de Sant Pere de Ribes.

Ribes ja ho té tot a punt per celebrar la festa major de Sant Pere. Després de dos anys marcats per la pandèmia, el municipi recupera la festa i la tradició, així com la variació de la cercavila de vigília que ja es va introduir l’estiu de fa tres anys. En aquella ocasió, es va portar l’inici de la cercavila als voltants de la plaça Layret, però enguany el punt de partida serà la plaça Salvador Espriu. Aquesta fórmula, expliquen des de la Comissió de Balls Populars, permet acostar la festa a barris o zones on no hi ha actes habitualment.

Una altra de les novetats serà la recuperació d’un esdeveniment que se celebra cada cinc anys i que es va estrenar l’any 2017: el Correfoc de Llegenda. Aquest any, a més, la baixada del Drac de Tres Caps es presenta especialment emotiva, ja que es commemora el seu 50è aniversari.

Tres dies plens de cultura

Ribes donarà el tret de sortida al gruix d’actes el pròxim dilluns 27 de juny i s’allargaran fins al dia 2 de juliol. Els balls populars infantils seran els encarregats d’obrir la festa, amb una cercavila que arribarà fins a la plaça de l’Església per acabar amb una traca dolça i donar el relleu a la inauguració de les Barraques de Ribes, que enguany celebren el seu desè aniversari.

Dimarts 28 hi haurà els actes de vigília, com la tradicional traca a la plaça Marcer. A la tarda es farà la cercavila de vigília, que acabarà a la plaça de l’Església amb una ballada conjunta. A les onze de la nit, el Castell de Ribes s’il·luminarà amb l’esperat castell de focs.

Per Sant Pere, i ben d’hora al matí, es farà el toc d’alba i l’ofici de festa major. A la tarda tindrà lloc la representació dels balls parlats i un pilar dels castellers ribetans a la plaça de la Vila, que donaran la sortida a la cercavila de Sant Pere. De fet, aquest 2022 es fa una menció especial a l’actuació castellera de Sant Pere, que comptarà amb els Castellers de les Roquetes, la Colla Jove de Castellers de Sitges i els Castellers del Foix, de Cubelles. El final de festa anirà a càrrec de l’Orquestra Venus i les Barraques a la plaça Marcer.

FER UN COMENTARI